Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sofia Abrahamsson startade i fyra grenar, gick till finaler i tre av dem och samme nya personbästa i samtliga. Bild: Privat

Tre finaler för Abrahamsson och Alsop

Uddevalla sims Sofia Abrahamsson och Lovisa Alsop hade en bra tävlingshelg under helgens Grand prix i Malmö.

Tävlingen hade lockat svenska landslagsimmare, men också internationellt deltagare av hög klass.

Bäst av Uddevallasimmarna var två av tjejerna. Sofia Abrahamsson simmade finaler på 100 fjärilsim, 100 frisim och 50 fjärilsim. Abrahamsson simmade även 100 ryggsim och åkte hem från tävlingen med rejält putsade personbästa i samtliga av sina lopp.

Även Lovisa Alsop kom vidare till final i sina tre distanser som var 50, 100 och 200 meter bröstsim där det på den längsta distansen blev nytt personbästa och en tid precis över personbästa på hundrametersdistansen.

– Mycket bra då målsättningen är att vara som snabbast till sommarens SM. Våra simmare gör en väldigt fin insats, säger tränaren Adam Schön.

Ytterligare några av klubbens simmare nådde också finaler i Malmö.

Till exempel gick Marit Cuperus bra på 200 medley. Cuperus hade förra helgen en väldigt lyckad tävling i danska Lyngby. Där blev det personbästa i allt hon ställde upp i, 200 bröstsim, 200 och 400 medley, 100 och 400 frisim och 200 fjärilsim.

Oskar Robertsson simmade final på 100 och 200 bröstsim medan Oskar Gustafson körde final på 200 bröstsim precis över personbästa och avstod sedan 100 bröstsim på grund av en ömmande armbåge.

Även Edwin Larsson var i final på 200 ryggsim, en distans han nu också kröp under kvaltiden till JSM med sex hundradelar tillgodo.