Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Till SM. Amanda Ragnevi, Martine Strandvik och Peggy Delvret. Bild: Privat
Till SM. Amanda Ragnevi, Martine Strandvik och Peggy Delvret. Bild: Privat

Tre konståkare från Uddevalla är klara för SM

Det går bra för Uddevalla konståkningsförening. Tre åkare har kvalificerat sig för SM och föreningen är nu elitlicensierad.

Till årets säsong har det Svenska konståkningsförbundet infört en elitlicens för landets föreningar. Det är ett led i att säkerställa verksamheten och utvecklingen på och utanför isen.

Uddevalla konståkningsförening jobbade hårt under förra vintern och beviljades elitlicens i april. Bland punkterna som förbundet satt upp finns det krav på hur lång issäsongen ska vara, att det finns en trygg social miljö, ett fungerande värdegrundsarbete och utbildade ledare.

Dessutom ska föreningarna ha egna domare och följa förbundets uppförandekod.

Jobbar med bemötande

59 av landets cirka 140 konståkningsföreningar har beviljats elitlicens, något som krävs för att klubbens åkare ska kunna delta i den högsta serien.

– Vi har gjort ett jättearbete i föreningen där vi börjat med diskussionskort med frågeställningar hur vi är mot varandra. Hur aktiva och ledare bemöter varandra, säger Marie Högesjö, ordförande i Uddevalla KF.

Trio till SM i Karlskrona

Under förra helgen var UKF:s Amanda Ragnevi, Martine Strandvik och Peggy Delvret i Ulricehamn där alla tre aktiva kvalificerade sig för kommande SM.

I juniorklassen är Peggy Delvret rankad på 12:e plats och Martine Strandvik på 13:e. Bland ungdomar upp till 13 år ligger Amanda Rangevi som nummer 10 inför SM. 18 åkare får delta i SM-klasserna som avgörs i Karlskrona 12-16 december.