Tredje dagen med samma prispall. Etta Jennie Johansson, tvåa Sophie Hansson och trea Jessica Eriksson , den här gången efter SM-finalen i damer 100m bröst 
Tredje dagen med samma prispall. Etta Jennie Johansson, tvåa Sophie Hansson och trea Jessica Eriksson , den här gången efter SM-finalen i damer 100m bröst 

Tredje raka för Jessica Eriksson

Jessica Eriksson fortsätter att leverera SM-medaljer till sin nya klubb Uddevalla Sim.

ANNONS
|

På måndagskvällen kom hennes tredje bronsmedalj i bröstsim på lika många försök under mästerskapstävlingarna i Borås.

Den här gången var distansen 100 meter och som tidigare var det Neptuns Jennie Johansson som var den starkaste simmaren och som dessutom putsade sitt eget mästerskapsrekord till 1,06,62. Hon följdes av Sofie Hansson, Helsingborg 11,08,67 och Jessica Eriksson, Uddevalla med 1,09,45.

– Jessica fick inte till simningen och var över sitt eget personbästa, men en medalj är förstås bra, säger Uddevallatränaren Jacob Fredriksson.

På tisdagen simmar hon 100 meter fritt, men utan medaljambitioner. Istället är det ett tävlingstillfälle som förberedelse för Universiaden i Taiwan i augusti.

ANNONS

Kalle Svensson som tog JSM-brons på 50 fjärilsim fick nöja sig med en sjunde plats på den dubbla distansen. Svensson var med i medaljkampen vid vändningen, men tappade fart under loppets sista 15 meter, men satte personligt rekord med 56,71, nästan sekunden bättre än tidigare.

Under tisdagen simmar herrarna 100 meter bröstsim. Där deltar bland annat Daniel Andersson i JSM.

– Med lite flyt kan han vara med och nå de fem bästa, säger Fredriksson.

Övriga Uddevallasimmare under tisdagen är Gulliver Koch, Kalle Svensson och Oskar Robertsson.

ANNONS