Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Säker. Mattias Friberg är stabil i Munkedals mål i Alltrean.

Tredje raka segern för Munkedal

Tre raka segrar gör att Munkedals BK hakar på topplagen i Alltrean. Laget är nu trea i tabellen efter suveräna Borås och Göteborgs IK med en match mindre spelad.

Munkedal vann över Partille hemma förra söndagen. I veckan som gick blev det seger över Hisingen borta med 6–2 och Mölndal hemma med 3–2. Matchen mot Hisingen var jämnare än vad siffrorna visar, enligt Dennis Gistedt.

– Hisingen är nog det svåraste laget vi mött hittills. Man får minst tid och det kan bli stressigt. Men vi var effektiva framåt och hade ett bra försvars- och målvaktsspel som avgjorde till slut, säger Gistedt.

Munkedals målskyttar i den matchen var Simon Wilhelmsson 2, Alexander Johannesson, Christopher Hellberg, Ludwig Samuelsson och Hampus Karlsson.

Matchen mot Mölndal hemma slutade med seger för Munkedal med 3–2, efter mål av Hampus Blom, Alexander Johannesson och Victor KJellsson. Men det borde ha blivit betydligt större siffror, enligt Gistedt. I den första perioden var Munkedal betydligt starkare.

– Vi kunde lett betydligt större efter den första perioden. I den tredje perioden drog vi på oss för många utvisningar, säger han.

Nästa match är den uppskjutna matchen mot Skara som spelas i Munkedal på onsdag. Sedan är halva serien spelad. Munkedals målsättning är att vara bland de fyra bästa som går vidare för att fortsätta kvala om platserna till tvåan.

– Borås är det bästa laget och har kvar större delen av sitt lag från tvåan i fjol. Vi är det enda laget som slagit Borås under ordinatie tid. Men alla matcher är svåra i denna serien, säger Dennis Gistedt.