Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Emil Bemström och målvakten Magnus Hellberg är två av de spelare i Tre Kronors trupp i hemmaturneringen i Stockholm som skulle kunna ta sig ända till VM.

Trion som kan ta sig till VM

Tre Kronor har vunnit två raka VM-guld med NHL-späckade lag. En handfull spelare från Europa fick chansen i fjol. TT listar tre tänkbara VM-spelare från det landslag som inleder hemmaturneringen mot Tjeckien i kväll.

För två år sedan vann ett Tre Kronor med rekordantalet 19 NHL-spelare VM-guld i Köln efter en straffrysare mot Kanada.

Det rekordet slogs i Köpenhamn i maj i fjol när Tre Kronor på nytt vann VM-guld, den gången med 20 NHL-spelare i truppen. Fem spelare från den här sidan Atlanten lyckades slå sig in i truppen, tre SHL-spelare med Elias Pettersson i spetsen, och två från KHL.

Här är tre tänkbara VM-spelare från truppen i hemmaturneringen i Stockholm:

Magnus Hellberg, 27 år, målvakt, SKA S:t Petersburg.

Andremålvakt i fjolårets VM-lag och den bäste svenske målvakten utanför NHL. Gör en kanonsäsong i KHL-topplaget SKA med 93,8 i räddningsprocent och 1,35 insläppta mål i snitt per match. Står dock och faller med vilka blågula målvakter från NHL som blir tillgängliga. Där borta finns en rad storspelade svenskar med Robin Lehner, Jacob Markström och Henrik Lundqvist i spetsen. Och så klart förra årets VM-etta Anders Nilsson.

Joel Persson, 24, back, Växjö.

Förra säsongens näst största stjärnskott i SHL efter dåvarande lagkamraten Elias Pettersson. Tog klivet från division 1-spel i Kristianstad, blev en av SHL:s bästa backar och vann SM-guld. Har tagit nästa steg denna säsong och spelat i samtliga landskamper. Den spelskicklige och offensive backen är utlånad av Edmonton och lär flytta till NHL i sommar.

Emil Bemström, 19, forward, Djurgården.

Ser ut att göra en liknande resa som Elias Pettersson i fjol. Målbäst i SHL med 18 fullträffar så här långt under sin debutsäsong, trots att han fortfarande är junior. Lyckas stjärnskottet behålla orken och målhungern resten av säsongen kan han ta en VM-plats trots NHL-konkurrensen. Gör debut i Tre Kronor mot Tjeckien i kväll.