Sävehofs målvakt Sofie Börjesson under handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och Önnered i januari 2021.
Sävehofs målvakt Sofie Börjesson under handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och Önnered i januari 2021. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trots utländska anbud – Sofie Börjesson stannar i Sävehof

Hon förhandlade med utländska klubbar, men till slut valde Sofie Börjesson att stanna kvar i Sävehof.
– Jag var väldigt nära att hoppa på andra alternativ, men allt ska klaffa och min magkänsla var inte hundra procent rätt, säger målvakten från Uddevalla.

ANNONS
|

Sofie Börjesson har gjort en strålande säsong för Sävehof och knackar på dörren till A-landslaget. Därför var det inte så konstigt att utländska klubbar visade sitt intresse för den Kropps-fostrade målvakten.

– Det var fem olika klubbar som hörde av sig. Mestadels var det danska lag som kontaktade mig och det vore ett normalt steg om jag ville spela utomlands, säger Sofie Börjesson.

Så du förhandlade med andra klubbar än Sävehof?

– Ja, så var det. Alternativet att flytta utomlands har funnits under två års tid. Sedan får vi se om det sker i framtiden eller inte. Det var nära men det blev inget den här gången.

ANNONS

23-åringen från Uddevalla skrev istället på ett nytt ettårskontrakt med Sävehof under torsdagen.

– Jag känner mig inte som en färdig målvakt. Därför behöver jag bra uppbackning och bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas och det får jag i Sävehof. I slutändan var det ett lätt beslut när jag vägde för- och nackdelar.

ANNONS