Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alex Norén efter att ha missat en putt på 18:e green under sin första, fina runda av British Open. Bild: Jon Super/AP/TT

Trygghet bakom Noréns starka start

Gör det som känns bekvämt och tryggt ute på golfbanan.
Det var Alex Noréns tankar under första rundan av majortävlingen British Open.
Jag har försökt tänka ut vad som gör att jag spelar bra, säger han efter rundan som gav honom tätkänning.

Första dagarna i Portrush kändes inte "super" och till slut blev valet enkelt: Satsa på det som har fungerat tidigare.

För Alex Norén, som inledde majortävlingen med tre slag under par, innebar det helt enkelt att gå tillbaka till grunderna i sitt spel.

-Min tränare är en sådan person som vill att jag ska utvecklas hela tiden och det är väl det som han och jag ihop måste hejda oss med, och skita i att försöka bli bättre på vissa saker som jag kanske ändå inte vågar använda på banan eller känner mig trygg med, säger han.

-Har man spelat "fade" i många, många år och så försöker jag slå de här "drawarna" för ofta... Det är svårt att se dem, det är svårt för min caddie att välja klubborna och det är svårt att komma in i lunken för att kunna spela bra golf.

"Spelade stabilt"

Genom att spela sitt "vanliga" spel kom Norén snabbt in i lunken. 37-åringen gjorde birdie på första hålet och klev sedan av rundan med ytterligare fyra birdies. Speldagens två bogeys, på nionde och 14:e hålet, var inget som lade något mörker över tävlingsstarten.

-Ronden tycker jag var bra. Jag tycker att jag spelade stabilt hela vägen. Jag började slå mer och mer "fade", och det hjälpte verkligen i dag för att hålla koll på bollen.

Vad var det som funkade?

-Jag träffade rätt många fairways, jag vet inte hur många jag träffade, men det kändes inte som att jag missade så många. Det hjälper jäkligt mycket. Det var bara att hålla koll på bollen. Jag hade lite svårare i vänsterhöger-vind men jag tycker att jag var bättre i dag (på torsdagen) än under träningsrundorna, säger han.

"Ganska aggressiv"

Planen är nu att fortsätta med samma spel – med fokus på det som är tryggt och bekvämt – när Alex Norén på fredagen kliver ut för nästa runda.

-Det är bara att se vilka slag som funkar, vilka slag man kan använda. Jag tycker "wedgarna" har varit mycket bättre, och sedan att vara ganska aggressiv, säger han.

Irländaren Shane Lowry leder den pågående tävlingen och är ett slag bättre än den delade tvåan Alex Norén.

Anders Wallin/TT