Stefano Tsitsipas under grand slam-finalen.
Stefano Tsitsipas under grand slam-finalen. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Tsitsipas fick dödsbesked före finalen

Stefano Tsitsipas laddade för den största tennismatchen i sitt liv. Men bara minuter innan finalen i franska mästerskapen kom beskedet att hans farmor gått bort. "Lyfta troféer och fira segrar är inte allt", skriver stjärnan på Instagram.

ANNONS

22-årige Tsitsipas spelade under söndagen sin första grand slam-final i karriären. Världsfemman vann de första två seten innan Novak Djokovic växlade upp, vände på matchen och knep sin 19:e grand slam-titel.

Efter matchen berättade greken om det tragiska beskedet han nåddes av under uppladdningen.

"Fem minuter innan jag går in på banan förlorade min älskade farmor sin kamp med livet. En klok kvinna vars tro på livet och vilja att ge inte kan jämföras med någon annan människa jag träffat", skriver Tsitsipas på sitt Instagramkonto.

Tennisstjärnan ses som en av de naturliga arvtagarna när storspelarna Djokovivc, Rafael Nadal och Rogerer Federer tackar för sig, men säger att det finns viktigare saker i livet än att vinna troféer.

ANNONS

"Livet handlar inte om att vinna eller förlora. Det handlar om att njuta av varje ögonblick, oavsett om det är ensam eller med andra".

ANNONS