Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bjöd upp. Svane jobbade sig inte målmässigt ikapp, men tilläts vara spelförande under delar av andra halvlek i en duelltät träningsmatch. Här är det Johannes Stengårds som jagar bollen medans Allan Mohideen och Mergim Berisha känner på den blöta gräsmattan.

Tuff kamp när LSK vann

Det var stundtals tävlingsmatchkaraktär i träningsmötet mellan Svane och LSK. Fråga bara Tim Nilsen som fick utgå. – Inget som hör hemma på en fotbollsplan, säger anfallaren efter smällen.

Efter regn kommer solsken – men också en träningsmatch mellan Svane och Ljungskile.

Svanevallens matta hade dock inte helt hunnit torka upp efter de rejäla eftermiddagsskurarna. Den inbjöd därför till glidtacklingar och tufft närkampsspel på fredagskvällen.

Det blev 1–0-nickaren Tim Nilsen varse.

I den första halvlekens slutskede blev norrmannen liggande vid sidlinjen efter att ha fått en smäll på höger vrist.

– Det är en ful eftersläng, inget som hör hemma på en fotbollsplan. Det är en träningsmatch, säger Nilsen och fortsätter:

– Min känsla var att han gjorde det avsiktligt. Han kom väldigt sent.

Vad tror du om skadan?

– Direkt efter kändes det inte så bra. Men jag tror inte att det är någon fara inför höstsäsongen. I värsta fall blir jag borta en vecka.

Innermittfältaren Mergim Berisha var den inblandade Svanespelaren i situationen. Han delar inte Nilsens uppfattning.

– Nej, avsiktligt var det verkligen inte. Jag går aldrig in för att skada någon. Hoppas verkligen inte att det är någon fara med honom.

LSK-anfallaren var inte överdrivet imponerad av motståndet som det grönvita hemmalaget, med sex provspelare, bjöd på.

– Jag ska inte vara otrevlig, men laget vi möter är inget vidare. De spelar i division tre och det är väl där de hör hemma.

Under den andra halvleken spelade Svane – trots 0–2 (Admir Bajrovic i fritt läge) och 0–3 (Linus Tornblad efter inlägg) – upp sig. De skulle inte heller lämna mållösa. Med kvarten kvar var Rasmus Scott siste hemmaspelare på bollen när den via Ljungskileback ställde Jonathan Johansson fram till slutresultatet.

– Vi gör en bra match. De spelar i Superettan och det är intressant för oss att möta dem. En bra uppladdning för oss inför hösten och efter en tung vår. Jag är väldigt nöjd, säger Berisha.

Ljungskiles lagkapten Aleksandar Kitic spelade under första halvlek och delade inte helt och fullt sin lagkamrats uppfattning om Svane.

– Jag förstår inte riktigt att Svane ligger i trean, det är ett helt okej lag. Matcher mot ett taggat lag från en lägre serie kan vara luriga och det är lätt att man slappnar av, men vi gör det bra.