Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
VETERAN. Jens Andersson är med sina 31 år den äldste utespelaren i Rockets. Nu laddar han och laget för den tuffa uppgiften med fyra division 1-matcher på elva dagar. Bild: Christer Lindgren

Tuffa spelschemat en utmaning för Rockets

Nu ställs WH Rockets för sin tuffaste utmaning hittills. Med start på söndag ska fyra matcher klaras av på elva dagar.

– Jag har i alla fall aldrig varit med om något liknande, säger 31-årige veteranbacken Jens Andersson i Rockets inför möten med fyra tippade topplag.

Snittåldern i laget är 22,1 och för de yngsta i laget är den hårda matchningen inte problem,

– Nej, de trummar gärna på, säger tränaren Robert Svenningsson.

Äldste utespelaren Jens Andersson tycker också att det är kul, men märker av skillnaden vad kroppen orkar i det tempo och den hårda belastning som spelet innebär.

– Ja, det är klart att det märks, och på bara några år har ju spelet blivit mycket snabbare. Jag är egentligen en division 3-spelare och nu är man i division 1 där tempot är högre och man får mer stryk i varje match.

Ökat träningen för att klara belastning

För att klara belastningen på hälsenor, fotleder, ljumskar och knän läggar han därför på frivillig fysträning för rörlighet och är extra noga med uppvärmningen för att behålla smidigheten och undvika skador.

Han började spela i tioårsåldern och har, med undantag av två uppehåll, hållit på sedan dess,

– Den här sporten går ju så enormt mycket fortare nu än för tio år sedan både på grund av högre speltempo och som en följd av regeländringar. Man blir mer straffad av högt presspel och det är mest ovant för mig, men det blir bättre för varje gång.

Han är nöjd med hur laget uppträder.

– Vi hänger med bättre än jag trodde innan serien. Det är jättetufft, men förr hade jag mycket mer respekt för den här serien.

Laddningen för den kommande tuffa perioden kommer att märkas på träningarna med mer teknik och taktik samt individuellt fokus på kost och vila.

Inför matchen

Innebandy, division 1 Västra Götaland, herrar

IBK Lidköping–WH Rockets

Söndag, idrottens hus, Lindköping kl. 15.00

Läget i Rockets: Alla tillgängliga för spel

Spelschemat: 4 nov: Lidköping (b), 7 nov: Stenungsund (h), 11 nov: Fristad (B), 14 nov: Pixbo (h)