Motigt. Fredrik Söderqvist och hans IK Svane förlorade mot Ahlafors.

Tung förlust för Svane

En tidig utvisning och ett sent förlustmål.…Svane hade inte marginalerna på sin sida mot Ahlafors.

|

IK Svane, som inledde med att plocka en poäng borta mot Vänersborg i premiären, fortsatte sin nykomlingssäsong med att välkomna Ahlafors till Thordéngården.

Efter en kvarts speltid var det dock tack och adjö till Andreas Niklasson Liljestrand som efter en tung och tuff tackling på offensiv planhalva fick syna det röda kortet av domare Alban Mustafa.

– Det var en tuff tackling absolut, men det var inte öppen sula eller liknande men vi måste tänka oss för innan sådana situationer, säger Svanes tränare Lennart Göransson.

Trots den tidiga utvisningen var det ändå Svane som styrde spelet och när ledningsmålet väl kom var det efter ett fint anfall där Egzon Lajqis finfina passning nådde Fredrik Söderqvist som var klinisk framför mål.

Ahlafors hade egentligen inte några större chanser i den första halvleken, men fick mot slutet av densamma en frispark som gick direkt i mål från 25 meters håll. 1-1 stod det därmed in i pausvilan.

Till den andra halvleken kom Ahlafors ut med ett högre tempo, men det skapades inte några farliga chanser förrän i matchens absoluta slutskede då en kollision mellan två hemmaspelare gav Linus Högberg öppet mål och kunde sätta dit 2-1.

– En riktigt tung förlust i dag. Vi gjorde allt vi kunde med en man mindre, men det är bara att ta nya tag mot Angered nästa match.

Division 3 Nordvästra Götaland

IK Svane- Ahlafors 1-2

Mål: 1-0 Fredrik Söderqvist (34), 1-1 Jonathan Lindström (42), 1-2 Linus Högberg (86).

Utvisning, Svane: Andreas Niklasson Liljestrand.