Sofia Abrahamsson under lördagens 50 meter fritt. Hon tog sig dock inte vidare från försöken.
Sofia Abrahamsson under lördagens 50 meter fritt. Hon tog sig dock inte vidare från försöken. Bild: JESPER ZERMAN

Tung tävlingshelg för Sofia Abrahamsson

Sofia Abrahamsson avslutade tävlingshelgen lika tufft som hon började den. 15-åringen från Lysekil tog sig inte vidare från försöken varken på lördagens 50 fritt eller söndagens 100 fritt. Förhoppningen är nu att sommarens mästerskap ska bli av.

ANNONS

Uddevalla sims Sofia Abrahamsson stötte på tufft motstånd i den internationella stortävlingen Stockholm swim open som avslutades nu i helgen.

Fredagens lopp på 200 frisim gick dock över förväntan och hon slog till med ett personbästa och därmed hennes näst snabbaste lopp hittills.

Men glädjen avtog när hon meddelades att hon hade blivit diskad för att ha benkickat och glidit för långt under vattnet efter starten.

LÄS MER:Bra tid – men då diskades Sofia Abrahamsson

På lördagen var det dags för 50 fritt där Sofia ändå gjorde ett okej lopp påpekade hennes tränare Adam Schön. Hon simmade in på tiden 27,51.

Hon var då sex tiondelar från sitt personbästa. Dock tog hon sig inte vidare från försöken och fick därmed hoppas på bättre tur på söndagens 100 fritt.

ANNONS

– Det kändes och såg bra ut på träningen men när det var dags att tävla spände hon sig för mycket och då blev det också svårare för henne i vattnet, säger Adam Schön när han summerar hennes tävlingshelg på söndagseftermiddagen.

Inte heller på 100 fritt lyckades Sofia ta sig vidare från försöken och därmed tog hennes tävlingsresa slut för den här gången.

Enligt Adam Schön gäller det nu att ta nya tag.

– Hon var besviken när hon lämnade anläggningen. Det är mycket tid som läggs på det här. Men hon kommer bli starkare av det och för vår del blir det till att ladda om och förhoppningsvis se fram emot sommarens mästerskap, som vi snart hoppas få besked om det blir av eller inte, säger han.

Sofia Abrahamsson hade en tung tävlingshelg i Stockholm swim open.
Sofia Abrahamsson hade en tung tävlingshelg i Stockholm swim open. Bild: JESPER ZERMAN