Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växjös Janne Pesonen (22).

Tung vändning av Växjö

Det finns ett lag som älskar att spela i Linköpings arena nästan mer än de gör själva – och en spelare som gör det extra mycket. När Växjö vände 2–4 till 5–4 tog man femte raka segern borta mot östgötarna – och som oftast med Tuomas Kiiskinen som stor hjälte.

- Man ska väl inte säga för mycket, men jag trivs otroligt bra i den här arenan och kommer gärna hit så ofta som möjligt, ler den 30-årige finländaren.

Under torsdagen blev det ytterligare två mål och en assist för anfallsstjärnan mot Linköping. Det sista fram till 5–4 bara 22 sekunder in på förlängningen ordnade bonuspoängen för Växjö.

Han avgjorde även träningsmatchen borta mot LHC tidigare i höstas efter just förlängning då också.

"Väldigt bra känsla"

- Det har blivit många mål och poäng här genom åren. Både laget och jag själv har byggt upp ett starkt självförtroende och trots att Linköping alltid har ett tufft lag att möta har vi oftast lyckats vinna. Jag har en väldigt bra känsla när jag kliver in i arenan.

Smålänningarna har inte mindre än fem raka vinster borta mot östgötarna och LHC har totalt sett bara mäktat med att vinna två matcher under lagens drabbningar de två senaste säsongerna.

- Det kan bli så ibland, man får plusstatistik på vissa motståndare. Fast Linköping är ett av de sex lag som kan ta SM-guld. Men det är vi också. Det kommer bli otroligt tajt i vinter.

Tre målpass av Roy

Trots att LHC ryckte ifrån till inte mindre än tre tvåmålsledningar vägrade Växjö att ge upp.

2–0, 3–1 och 4–2–– – bland annat efter dubbla fullträffar av Andrew Gordon och tre assist av Derek Roy – räckte inte för hemmalaget.

När gästerna hämtade upp till 4–4 i sista perioden (mål av Linus Fröberg och Andrew Calof) agerade klubben darrigt värre.

- Vi kunde ju faktiskt fått med oss tre poäng till och med. Men skönt att vi tog bonuspoängen igen. Efter Robert Roséns soloåkning kunde jag bara inte missa den mer eller mindre öppna kassen, ler Tuomas.

Mycket talar för att Jonas ”Monstret” Gustavsson och Viktor Fasth blir OS-målvakter i vinter – och den första SHL-fajten dem emellan vann den sistnämnde.

Linköpings tränare Dan Tangnes var inte nöjd med lagets prestation efter den första perioden.

- Efter mycket fart i början blev vi plötsligt långsamma i besluten och spelade alldeles för plottrigt. Att tappa 4–2 på hemmaplan och bara få med sig en poäng var inte alls bra, men en nyttig läxa för oss, kritiserar han.