Emiliano Sala begravdes den 16 februari i Progreso, Argentina. Arkivbild.
Emiliano Sala begravdes den 16 februari i Progreso, Argentina. Arkivbild.

Två gripna efter läckt Salabild

Två personer har blivit arresterade av brittisk polis efter att ett fotografi på den avlidne fotbollsspelaren Emiliano Sala läckt ut på sociala medier.

ANNONS
|

Enligt brittisk polis har en 62-årig man arresterats, misstänkt för att haft obehörig tillgång till datormaterial samtidigt som en 48-årig kvinna greps i februari. Även hon är misstänkt för att haft obehörig tillgång till datormaterial, vilket är klassat som ett brott i Storbritannien.

Bilden som cirkulerat på sociala medier ska ha tagits på ett bårhus i Bournemouth efter att Salas kropp hittats i det flygplan som kraschade i Engelska kanalen den 21 januari. Den 28-årige fotbollsspelaren var då på väg för att slutföra en övergång från franska Nantes till Premier League-klubben Cardiff.

Men att mannen och kvinnan skulle ha kommit över bilderna genom att bryta sig in på bårhuset eller via någon anställd dementeras i nuläget.

ANNONS

- Det finns inga bevis som tyder på inbrott på bårhuset. Det finns heller inga bevis som tyder på att personal på bårhuset är involverade i oegentligheter, sade polisen i Wiltshire enligt nyhetsbyrån AFP.

Kvinnan har sedan gripandet släppts mot borgen. Även mannen är släppt.

TT-AFP
ANNONS