Dubbla medaljer. Patrik Östemar och Claes Belfrage tog ett guld och ett silver när kata-SM i judo avgjordes i Lindesberg.
Dubbla medaljer. Patrik Östemar och Claes Belfrage tog ett guld och ett silver när kata-SM i judo avgjordes i Lindesberg.

Två SM-medaljer för uddevalladuo

Ett guld och ett silver blev facit för Patrik Östemar och Claes Belfrage från Körpehöla Judoklubb från Uddevalla när kata-SM avgjordes i Lindesberg.

ANNONS
|

Kata inom japanska kampsport är en rad förutbestämda rörelser, som utförs mot osynliga motståndare i luften. Utövarna strävar efter att nå så stor perfektion som möjligt. Kata-SM omfattar fem olika klasser. Uddevalladuon tävlade i Kime-no-kata och Kodokan-Goshin-Jutsu-no-kata. De har de senaste tre åren varit på pallen, men inte lyckats nå högst upp.

– Hösten har präglats av hård och målmedveten träning med fokus på att förbättra tidigare tävlingsresultat. På genrepet i torsdags körde vi så tävlingslikt som möjligt och det kändes bra, säger Patrik Östemark.

Väl på plats i Lindesberg och på mattan gick det som på räls. Först var det Kime-no-kata och det gick precis så bra som de hade hoppats på och duon vann på 495 poäng.

ANNONS

– Höstens träning gav resultat och flera års slit gav utdelning, säger Patrik Östemar.

Senare var det dags för omladdning och fullt fokus på ny prestation. Och det var oerhört nära att det blev dubbla guld för uddevalladuon.

– Det började bra, men i mitten av genomförandet skedde ett litet misstag i attacken. En spänd väntan följde för att se om det ändå skulle räcka till pallen och det gjorde det. Men det kändes som ett förlorat guld, säger Östemar .

Kodokan-Goshin-Jutsu-no-kata vanns i stället av Micael Öberg/Tomas Rundqvist från Stockholm på 521 poäng. Östemar/Belfrage var tvåa på 514 poäng.

ANNONS