Patrik Wålemark gjorde två av Häckens mål i 5–2-segern i träningsmatchen mot Utsikten.
Patrik Wålemark gjorde två av Häckens mål i 5–2-segern i träningsmatchen mot Utsikten. Bild: ADAM IHSE / TT

Tvåmålsskytten Wålemark: "Det går bra nu"

Ett mål mot Jönköpings Södra och nu senast två nya mot Utsikten. Nyförvärvet Patrik Wålemark fortsätter att ta för sig i allsvenska Häcken.
– Ja, det går bra nu och det är bara se till att fortsätta så här, säger den 18-årige tvåmålsskytten i 5–2-mötet med Utsikten.

ANNONS

Till målskörden kan höstens tre fullträffar i träningsmatcherna efter den allsvenska säsongen läggas till. Dessutom gjorde Patrik Wålemark ett mål i Häckens P19–match mot IFK Göteborg i början av mars.

18-åringen, som i fjol spelade division 2-fotboll i Qviding, har minst sagt fått en bra start i klubben som i fjol var Sveriges sjätte bästa lag.

– Det har gått bra hittills, säger han.

– Jag har kommit in bra i gruppen och spelmässigt också, så jag känner att jag har kommit in på rätt sätt och det är bara bygga vidare på det här. Även om jag är ung och så, så ser de mig som en spelare som kommer att vara med och konkurrera, och det är bra att jag får visa det nu också i sådana här matcher.

ANNONS

Två mål mot Utsikten

Bara fyra minuter efter att ha blivit inbytt i paus dundrade Wålemark in ett vänsterskott till 3–1 i träningsmatchen hemma mot division 1-laget Utsikten. Tio minuter senare höll han sig framme igen och ökade på till 4–1 i en match som slutade med en 5–2-seger.

Tränaren Andreas Alm är långt ifrån överraskad över nyförvärvets poängproduktion.

– Patrik gör det han är bra på. Han spelade träningsmatcher för oss innan vi gick på ledighet i november och gjorde redan då mål. Han är väldigt effektiv strax utanför och strax innanför straffområdet, till höger. Han sätter bollen i mål, han gör det i träning och han gör det i match, säger han.

Längre försäsong

TT: Hur nära är han att vara en allsvensk startspelare?

– Han är som oss andra… Vad är vi, två månader ifrån?

– Det finns vissa spelare som kommer att ha en extra månad att slå sig in och kommer man från lägre divisioner är det inte fel att få det. Det kan vara lätt att bli nedtränad när man kommer upp till en ny nivå men nu får han någon månad extra och det är bra för honom, säger Alm.

Patrik Wålemark är inne på samma linje som sin tränare, och ser den uppskjuta starten av seriestarten – på grund av den rådande pandemin – som en bra sak för att kunna hantera det stora klivet i fotbollens seriesystem.

ANNONS

– Det är klart att det är tuffare här men ju längre det har gått desto närmare känner jag att jag kommer. Och jag känner att det kan vara positivt för mig att få en lite längre försäsong för att komma in i det ännu mer. Även om det så klart är tråkigt att behöva vänta på tävlingsmatcher, säger han.

ANNONS