TV-profilernas reaktion efter kanal-missen: "Smärtsamt"

ANNONS
|

Sverige — Frankrike på fredag är en av årets hetaste landskamper och kan vara direkt avgörande för Janne Anderssons landslags möjlighet att ta sig till VM i Ryssland nästa sommar. Men 1,5 miljoner tv-tittare riskerar att missa matchen. Förhandlingarna mellan Telia och Discovery går trögt och nu ser Telias kunder ut att få ägna fredagskvällen åt något annat. Det har fått flera av Discoverys profiler att höja rösten.

"... det händer även mindre kul saker.

På fredag kväll spelar herrlandslaget VM-kvalmatch i fotboll mot Frankrike. Tyvärr riskerar 1,5 miljoner Teliakunder missa matchen, eftersom Telia sannolikt blockerar Discoverys kanaler (bl a Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport) från sina plattformar från och med torsdag.

ANNONS

Jag har varken insyn i detaljer eller några svar, utan tycker mest det är tråkigt. Mest trist är det såklart för alla er som inte längre får tillgång till all bra sport som finns i vårt utbud.

Jag hoppas det löser sig, förhoppningsvis inom kort", skriver reportern Jonas Karlsson.

"Håller tummarna"

Isabelle Boltenstern har också reagerat.

"Håller tummarna att förhandlingarna återupptas så ingen går miste om Sve-Fra på fredag, eller kommande rättigheter heller för den delen”, har hon skrivit på twitter.

Discovery sitter inne på mängder av sporträttigheter. En av diamanterna i lådan är Tour de France som Roberto Vacchi kommenterar.

– Det här känns bittert på många sätt, smärtsamt. Det är klart att många har reagerat, folk har hört av sig. Reaktionerna blir ofta snabba och raka och Jag hoppas verkligen att de finner en lösning på det här problemet. OS är så klart med i tankarna, jag hoppas verkligen att det kommer en lösning innan det, OS är OS, säger han till Expressen.

ANNONS