Regerande svenske mästaren Johan Rogestedt, Stenungsunds FI tog sig enkelt till söndagens SM-final på 1500 meter. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Två bohusläningar kvalade in i söndagens 1500 metersfinal

Två bohuslänska löpare såg till att kvala in till söndagens SM-final på 1500 meter vid inne-SM i friidrott.

|

Fyra av distriktets löpare startade i lördagens andra försöksheat på distansen. Storfavoriten och regerande svenske mästaren inomhus och utomhus, Johan Rogestedt från Stenungsund vann enkelt på bästa kvaltiden med 3.47,83, men han får också med sig Hälles Samuel Pihlström som med sin femteplats inte gick vidare på placering, men som ändå tog den sista finalplatsen genom 3.48,76.

Hällelöparna Arvid Öhrn (3.48,95) och Sharmarke Ahmed (3.51,92) blem sexa och sjua i heatet.

Under söndagen blir det också direktfinal för damerna på 1500 meter där bland andra Hälles Meraf Batha, Samrawit Mengsteab och Linn Nilsson kommer till start.