Tvillingbröderna på pallen i junior-SM

Ett guld och ett brons till bröderna Patrik och Fredrik Jönsson. Uddevalla atletklubb tog två av tre pallplatser i junior-SM:s 74-kilosklass.
– En jätteprestation, säger tränaren Patrik Hedqvist.

|

Tvillingbröderna Patrik och Fredrik Jönsson representerade Uddevalla atletklubb på junior-SM i helgen. Båda tävlar i fristil, 74-kilosklassen, och det blev ett lyckat mästerskap i Arboga.

Patrik vann guldet efter finalseger mot Zaman Ahmadi från Helsingborg med 12–11.

– Det var otroligt spännande och han låg under med 5–6 i paus, berättar Patrik Hedqvist, stolt brottningstränare i UAK.

"Jätteöverraskande"

När brorsan Fredrik sedan följde upp med att vinna bronset var det dubbel lycka i Uddevallaklubben.

– Att vi kunde vinna två SM-medaljer var jätteöverraskande. Jag trodde att vi hade chans på medalj men det här var en jätteprestation. Vi i klubben är superglada, säger Hedqvist om 19-åringarnas JSM.

Patrik och Fredrik Jönsson är yngre bröder till Malin Jönsson som också vunnit SM-medaljer för Uddevalla AK.