Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg. Arkivbild.
Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg. Arkivbild.

Tyska förbundskaptenen: "En 50/50-match"

Statistiken talar för Tyskland. Men förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg känner inget större övertag inför kvartsfinalen mot Sverige.

ANNONS

Tyskland hade träningsledigt på tisdagen för att ladda om inför VM-kvartsfinalen mot Sverige. I stället höll Martina Voss-Tecklenburg en egen pressträff på VM-anläggningen en bit utanför Rennes, där kvartsfinalen spelas på lördag.

- Det är allmänt känt att Sverige vill spela om VM-titeln och att man måste räkna med Sverige i varje turnering. Det har de bevisat också, säger hon.

- Och att det i varje turnering kommer till ett möte Tyskland–Sverige känns inte så förvånande längre på något sätt.

ANNONS

Nollan intakt

Tyskland har tagit sig till kvartsfinal utan insläppta mål i segrarna mot Kina (1–0), Spanien (1–0) och Sydafrika (4–0) i gruppspelet samt mot Nigeria (3–0) i åttondelsfinalen. Tyskland har inte heller förlorat mot Sverige på elva raka mästerskapsmatcher.

Den ur svenska ögon dystra statistiken har inte gått obemärkt förbi heller i tyska medier. Även träningslandskampen i Stockholm i våras (tysk seger med 2–1) har fått uppmärksamhet sedan det blev klart att ett nytt mästerskapsmöte mellan länderna väntar.

- Men för oss får det egentligen inte spela någon roll, säger Martina Voss-Tecklenburg.

- Jag tror att om vi kommer framåt i vårt tempospel, då kommer vi till chanser. Men vi vet också att de har snabba spelare i anfallet. Det kan bli en match där omställningarna och de små misstagen avgör.

Marozsan spelklar

Samtidigt är den tyska storstjärnan Dzsenifer Marozsan mer eller mindre spelklar igen. Lyonstjärnan bröt en tå i vänstra foten i Tysklands VM-premiär mot Kina och har inte spelat sedan dess, men var dock ombytt redan i åttondelsfinalen mot Nigeria.

ANNONS

I vilken utsträckning mittfältaren kan spela på lördag återstår dock att se, enligt Martina Voss-Tecklenburg.

- Vi bestämmer oss kanske först på lördag om vi väljer Dzsenifer Marozsan från start eller om vi vill utnyttja det valet först under matchens gång, säger hon.

- Vi får se hur tån reagerar på träningen under veckan.

TT
ANNONS