Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det var första gången som Amanda Ragnevi (bilden) tävlade i elitseriefinalen. Tillsammans med klubbkompisen Peggy Delvret placerade de sig på åttonde respektive nionde plats. Bild: Christer Lindgren

Uddevallaåkare på topp tio-placeringar

Säsongsbästa och en miss i det fria programmet. Helgens tävling i elitseriefinalen i konståkning hade en hel del att bjuda på för de två konståkare från Uddevalla konståkningsförening.

"Det är stenhård konkurrens och det känns nervöst, men jag känner mig också taggad. Jag är stolt över mig själv att jag tagit mig så här långt". Så sa Amanda Ragnevi inför helgens elitseriefinal där hon och Peggy Delvret, från Uddevalla KF, deltog.

Det var landets elit bland juniorer och seniorer som tävlade i helgens elitseriefinal i Göteborg. Amanda Ragnevi gjorde sin första elitseriefinal i klassen U13 och hon fick en bra start på tävlingen då hon låg på en sjunde plats efter det korta programmet.

Därefter var det dags för fria programmet där hon gjorde en stark insats. Men dessvärre missade hon en piruett och åkte ner en placering. Det blev en åttonde plats till slut.

Nytt säsongsbästa

För klubbkompisen Peggy Delvret gick det minst lika bra efter det korta programmet. Hon låg på en 11:e plats och slog därmed nytt säsongsbästa på kortprogrammet. Efter en stark friåkning, där hon slutade åtta, klättrade hon ytterligare två placeringar. Därmed slutade Uddevallaåkarna på en åttonde respektive nionde plats.

Huvudtränaren Anne-Louise Elwing var väldigt nöjd med tjejernas insatser och speciellt i konkurrens med Sverigeeliten.