Från vänster överst: Joakim Thorn, Jörgen Himryd (coach), Peder Flygård,
Från vänster överst: Joakim Thorn, Jörgen Himryd (coach), Peder Flygård,

Uddevalla BGK visade att de var bäst när det gällde

Det var en kamp in i det sista om det åtråvärda kontraktet i bangolfens division 1 i helgens avslutande omgång. Då visade spelarna i Uddevalla bangolfklubb att de var bäst när det gällde.

ANNONS
|

Inför den avslutande omgången i bangolfens division 1 så hade Uddevalla bangolfklubb satt sig i en krånglig situation.

I säsongsavslutningen i Nässjö så hade bangolfarna från Uddevalla pressen på sig. Bra spel krävdes för att hålla sig kvar i den näst högsta serien i bangolf.

Samma poäng – totalslagen fick avgöra

Då visade Uddevallaspelarna att de är bäst när det gäller. I säsongens två avslutande och avgörande matcher mot tabellkonkurrenterna Asarum och Askim tog laget från Bohuslän två viktiga segrar.

Det innebar att Uddevalla sprang ifrån Asarum i totaltabellen och slutade på samma totalpoäng som Askim. Med lika många vinster och förluster så var det antal totalslag under säsongen som fick avgöra.

ANNONS

En kamp som Uddevallalaget gick vinnande ur. Det innebär att de håller sig kvar i division 1 inför nästa säsong och istället blir det Asarum och Askim som får spela division 2 nästa år.

Upp till Elitserien klättrar Gullbergsbro som har visat fin bangolf under hela säsongen. De vann till slut serien med 10 poäng före tabelltvåan Olofström.

ANNONS