Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annelie Högberg (S), ordförande i kultur och fritidsnämnden, om beslutet att stänga alla kommunala idrottshallar i Uddevalla: ”Vi har agerat utefter fredagens presskonferens där regeringen kom med nya skärpta rekommendationer”, säger hon. Bild: Lasse Edwartz/Henrik Lundbjörk/Håkan Fredriksson
Annelie Högberg (S), ordförande i kultur och fritidsnämnden, om beslutet att stänga alla kommunala idrottshallar i Uddevalla: ”Vi har agerat utefter fredagens presskonferens där regeringen kom med nya skärpta rekommendationer”, säger hon. Bild: Lasse Edwartz/Henrik Lundbjörk/Håkan Fredriksson

Uddevalla kommun stänger alla idrottshallar: ”Är ett tufft läge”

Alla kommunala idrottshallar i Uddevalla stängs med omedelbar verkan. Något som får konsekvenser även för barnidrotten i kommunen.
– Det är ett tufft läge och vi har agerat utefter de nya skärpta rekommendationerna från regeringen, säger Annelie Högberg (S).

Agnebergshallen, Fridhemshallen, bowlinghallen, Rimnershallen och simhallen. Sedan tidigare var de nämnda kommunala anläggningarna stängda för allmänheten, men från och med i lördags gäller samma förutsättningar även för föreningslivet.

– Vi har agerat utefter fredagens presskonferens där regeringen kom med nya skärpta rekommendationer. Vi som kommun vill ta ansvar för att inte sprida smittan vidare och föregå med gott exempel, säger Annelie Högberg (S), ordförande i kultur och fritidsnämnden.

Det innebär att de kommunala idrottshallarna – även de i anslutning till skolor – kommer att vara låsta fram till den 24 januari.

– Men saker och ting kan ändras snabbt. Vi måste hela tiden hålla koll på vad som gäller, säger Annelie Högberg.

Nya beslut väntar

Det var i fredags som statsministern Stefan Löfven sa följande:

”Man kan vara ute när man ska röra på sig. Men ja, all verksamhet som inte är nödvändig ska stänga.”

Beskedet har inneburit att flera kommuner har stängt sina idrottsanläggningar – både inomhus och utomhus – för barn och unga.

I dagsläget är inget beslut fattat kring kommunens utomhusanläggningar i Uddevalla.

– Det är ingenting som vi har diskuterat under helgen, men det kan bli aktuellt även för oss. Jag ska ta en dialog med säkerhetsansvariga i kommunen och förvaltningen innan vi tar ett beslut.

Oklart för IFK och Kropps

Under söndagen skrev Folkhälsomyndighetens presstjänst i ett mejl till TT att nya rekommendationer om idrottsanläggningar ska tas fram under måndagen:

”Anders Tegnell (statsepidemiolog) hälsar att vi tar fram rekommendationer om idrottsanläggningar under morgondagen och att det är lokal anpassning gäller. Det innebär att man får anpassa lokalt efter bedömningar av risken för trängsel”.

Både IFK Uddevalla futsal herr och Kroppskultur dam klassas som elitverksamhet. Lagen både tränar och spelar sina hemmamatcher i Agnebergshallen. I skrivande stund är det oklart vad som kommer att gälla för dem med tanke på kommunens beslut om att stänga samtliga idrottshallar i Uddevalla.