Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Uddevalla krossat av Lysekil i hemmapremiären

Vilken återkomst till Fridhemshallen det blev för förre UHC-coachen Kjell Johansson.

– Ja, det var den lättaste hemresan till Lysekil jag någonsin haft, säger Johansson som bytte lag inför säsongen.

Han och tränarkollegan Tommy Själin har all anledning att vara nöjda efter storsegern som skickade upp laget i serieledning, låt vara efter bara två matcher och en haltande tabell.

– En riktigt viktig start för oss, konstaterar Kjell Johansson.

Lysekil tog tidigt hand om spelet mot ett tafatt och uddlöst hemmalag och Victor Lundins 1–0 i numerärt överläge var bara början på en lång och jobbig kväll för Uddevalla HC.

– Jag tycker ändå vi började trögt, men i den första periodpausen hade vi ett bra snack och då blev det bättre fart.

Jovars. Alexander Eriksson fångade en svag hemmapassning och kunde stenhårt prickskjuta in målet som inledde det riktiga målkalaset. 5–0 i andra perioden och totalt 6–0 var rena knockouten inför de omkring 200 åskådarna i Fridhemshallen.

Att Lysekil kom till spel utan några ordinarie spelare och en tunn försvarsuppställning gör nog bara ont värre för UHC som ändå inte lyckades spräcka hemmanollan förrän en bit in i den tredje perioden när Erik Andersson överlistade annars säkre Lysekilsmålvakten Timothy Noting.

Det var inte Erik Anderssons enda notering i matchprotokollet den här kvällen. En smågruffig match fick ett trist slut där Andersson fick matchstraff och sammanlagt dömdes det ut 37 utvisningsminuter under de sista tio minuterna.

– Laget var frustrerat förstås, men det ska det vara om man förlorar hemma med 1–7, säger UHC-coachen Jörgen Kryger Andersen som inte ville kommentera upprinnelsen till bråket.

Åt resultatet kunde han bara skratta uppgivet.

– Inte bra alls. Det var kaos och det är i egen zon det brister. Vi saknar attityd och tillit. Vi har en lång resa framför oss.

I motsats till Lysekil har Uddevalla fått en riktig mardrömsstart, med två förluster och 3–13 i målskillnad.

– Vi kikar efter förstärkningar både i och utanför Sverige, men det är förstås också en ekonomisk fråga, säger Kryger Andersen.

Hockeytrean Södra A

Uddevalla HC–Lysekils Hockey Viking 1–7 (0-1, 0-5, 1-1)

Första perioden: 0-1 (10.45) Victor Lundin.

Andra perioden: 0–2 (22.26) Alexander Eriksson, 0–3 (25.14) Isac Olsson, 0–4 (29.28) Simon Olsson, 0–5 (31.09) Felix Wiik, 0–6 (35.15) Simon Olsson.

Tredje perioden: 1–6 (43.18) Erik Andersson, 1–7 (48.57) Isac Olsson.

Skott: 27–34 (10–12, 7–14, 10–8)

Utvisningar, UHC: 5x2, 1x5, 1x20. Lysekil: 9x2

Publik: ca 200