Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Uddevalla minuter från SM-guldet

Fem minuter – så långt ifrån ett SM-guld på hemmaplan var IFK Uddevalla. Men IFK Göteborg vände och vann under stor dramatik. – Jag trodde att vi skulle klara detta, säger tremålsskytten Robert Bagger.

IFK Uddevallas SM-slutspel började på bästa tänkbara sätt.

I lördagens SM-semifinal mot Falcao Futsal Club var det egentligen bara match i en halvlek. Sen ryckte IFK ifrån till 4–0.

Det gjordes mål och spikades igen av en storspelande burväktare i Marcus Gerd. Och finalplatsen var odiskutabel.

– Der är helt underbart. Fantastiskt! Vi kämpar bra, är med från matchminut ett och gör det vi ska. Det är skitskoj, sa Mikael Alfredsson, tränare i IFK Uddevalla efter den matchen.

På söndagseftermiddagen hade hans lag sen chans till revansch efter förra årets finalförlust (3–1) då IFK Göteborg väntade på nytt.

Och alla utav de 1 450 åskådarna i Agnebergshallen fick valuta för entrépengen.

Mergim Berisha gav Uddevalla en drömstart när han dundrade in 1–0 efter fyra minuter. Men redan i anfallet efter kvitterade IFK Göteborg genom Adam Stefansson.

Efter halvtidsvilan började det sen svänga rejält.

Robert Bagger gjorde tre mål för IFK Uddevalla, som ledde med 4–3 när fem minuter återstod av matchen. Anders Magnusson hittade rätt för Blåvitt, precis som Mathias Etéus gjorde två gånger om.

– Vi hade ledningen tre gånger, men tappade det. Det är inte ofta jag får göra tre mål i en SM-final. Jag får vara jättenöjd med det, men är ändå besviken. Det var guldet vi ville ha, säger Robert Bagger – som under lördagen var med och slog Gefle med Trollhättan i Svenska Cupen.

– Det hade varit en helt fenomenal helg om vi hade lyckats ta SM-guldet. Och jag trodde vi skulle klara detta i dag, men tyvärr så hade jag fel.

Med sin tyngd och sitt skott var Robert Bagger viktig för IFK Uddevalla. Och det var han som förde laget till ledning när bara minuter återstod.

– Det kändes helt okej då. Vi hade bra kontroll och lät dem rulla runt. Men så dyker det helt plötsligt upp en fast situation och de gör ett mål, säger han om matchen innan Blåvitts 4–4-kvittering och senare vändning.

Var det något ni hade kunnat göra annorlunda?

– De gör mål på tre fasta. Det kan vi fila lite på. Sen gör vi det lätt för dem, de får skjuta väldigt mycket.

Även Mikael Alfredsson var besviken när han mötte upp Bohusläningen efter slutsignal. Men med lite distans ser han positivt på SM-slutspelet i hemmahallen.

– Jag är enormt nöjd med laget. Vi gör en fantastiskt bra match rakt igenom. Det är två bra lag som möts i en väldigt välspelad final, det måste ha varit kul för publiken, säger tränaren.