Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Wilma Samuelsson och Moa Celander från Uddevalla taidoklubb satsar mot VM och fick i helgen vara med på ett landslagsläger på Bosön.

Uddevalla taidoklubbs ungdomar satsar mot VM

Uddevalla taidoklubbs duo Wilma Samuelsson och Moa Celander siktar mot VM 2022. I helgen deltog de på ett landslagsläger på Bosön som en del i sin satsning.

Som en del av Budo/kamsportförbundets elitsatsning för ungdomar arrangerades det i helgen ett läger på Bosön.

På plats fanns bland annat Uddevalla taidoklubbs elitsatsande duo Wilma Samuelsson och Moa Celander.

Under lägret fick duon och de övriga deltagarna vara med på träning, workshops och föreläsningar inom ämnen som kondition, styrketräning och kost.

Förutom taido så fanns det även deltagare från kyokushin karate, wushu och jujutsu på lägret på Bosön.

Både Samuelsson och Celander har under flera år lagt mycket fokus på sin träning och även varit framgångsrika på tävlingsarenorna runt om i landet.

Duon har under en längre tid haft siktet inställt på det VM som skulle gått i Sydney i Australien runt påsk nästa år, men som på grund av coronapandemin har skjutits upp till 2022.

– Men Wilma och Moa tränar på hårt för att finslipa både fysiken och tekniken och hjälpen från Budo/kampsportsförbundet och utbytet med andra kampsportsstilar och arter motiverar och inspirerar dem, säger Uddevalla taidoklubbs huvudtränare Stefan Nilsson, som också är tränare för tadiolandslaget.

– Vi klubbtränare och landslagsledningen ser mycket fram emot ett fortsatt samarbete med Budo/kampsportsförbundet och deras satsning med utbildning och träning för våra elitsatsande ungdomar.