Uddevallabo får toppost i Uefa

Uddevallabon och Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson valdes på onsdagen in i Uefas exekutivkommitté.

ANNONS
|

Uefas exekutivkommitté är Uefas högsta beslutande organ och Nilsson fick flest röster av alla kandidater, 50 av 56, vid omröstningen i Helsingfors. - Jag är överväldigad över stödet från hela den europeiska fotbollen. Det känns stort för en fotbollsgrabb från Småland och jag är glad och tacksam för den support jag fått under processen, framförallt från våra nordiska kollegor, sa Karl-Erik direkt efter valet, enligt svenskfotboll.se.

Karl-Erik Nilsson har varit SvFF:s ordförande sedan 2012 och blir nu en av 17 medlemmar i kommittén. Sverige har tidigare företrätts där av Lennart Johansson, UEFA-ordförande 1990-2007 och Tore G Brodd 1966-70.

Enligt svenskfotboll.se var det Danmark och dess dåvarande ordförande, avgående kommittéledamoten Allan Hansen, som redan 2014 föreslog att Karl-Erik Nilsson skulle bli Nordens representant och efterträda Hansen. - Vi tittade på den kunskap och erfarenhet som behövs för att föra fram de nordiska åsikterna och då är Karl-Erik perfekt,

ANNONS

ANNONS