Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I den här Fiat 131 Abarth Mira Fiorio körde Uddevallabröderna Thomas och Magnus Thelin under Marknadsnatta. Bilen väckte stor uppmärksamhet bland de rallyintresserade i publiken. Bild: Pierre Skytt
I den här Fiat 131 Abarth Mira Fiorio körde Uddevallabröderna Thomas och Magnus Thelin under Marknadsnatta. Bilen väckte stor uppmärksamhet bland de rallyintresserade i publiken. Bild: Pierre Skytt

Uddevallabröderna väckte rallynostalgi

Bröderna Thelin från BMK Uddevalla rattade hem en hedrande tiondeplats i klassikern Marknadsnatta i helgen. Tävlingen hade hela 163 anmälda ekipage och innehöll fem utmanande specialsträckor i ett regnvått Östergötland.

Marknadsnatta fungerade som final i Svenska Rallycupen där det var spännande uppgörelser i samtliga klasser. I totalen blev det Nyköpings Christoffer Haglund i Ford Fiesta R5 som tog hem segern både i tävlingen och i totalen. Trots att ekipaget hade ett par poäng upp till dåvarande ledaren Stig Andervang. Men Haglund med co-driver Jens Jakobsson lyckades bärga hem guldet.

– Jätteroliga vägar, allt har bara fungerat, skitroligt, säger en överlycklig Christoffer på lördagskvällen.

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen blev det också Nyköping högst upp på pallen i form av bröderna Hampus och Pontus Jakobsson i Toyota Corolla.

Duon hade ett försprång mot Katrineholms Fredrik Eriksson och behövde bara rulla över startrampen för att få de åtråvärda startpoängen för bärga hem guldet. Det enkla manövern klarade ekipaget av och ville givetvis visa att man var förmögen att vinna tävlingen också. Men en drivaxel gick av i starten på sträcka tre och segern för dagen gick till Eriksson istället som plockade full pott i Skänninge.

– Det var tur att det blev klart redan på startrampen, säger en något besviken Hampus Jakobsson.

Fredrik Eriksson var helnöjd med slutet av säsongen och sin andraplats i totalen.

– Skänninge är annars ingen favorit, med tanke på väderleken, säger Eriksson.

Hos de klassiska bilarna kom Uddevallabröderna Thomas och Magnus Thelin i sin uppseendeväckande Fiat 131 Abarth Mira Fiorio. En bil som väckte många minnen hos publiken. Tankarna gick till 70-talets mesta rallyförare Markku Alen som rattade en sådan bil till segrar världen över.

Men i Skänninge var det Thelinbröderna som stod för underhållningen och klarade en tiondeplats i ett regnvått Östergötland.