Många brottare har, som Malin Jönsson, tränats i klubblokalerna på andra våningen i Idrottshallen.
Många brottare har, som Malin Jönsson, tränats i klubblokalerna på andra våningen i Idrottshallen. Bild: Melker Tollstén

Uddevallabrottarna tvingas ut efter 60 år

Snart 100-åriga Uddevalla atletklubb flyttar från Idrottshallen, men exakt var flytten går är inte helt säkert.

ANNONS
|

När det nya badhuset ska byggas kommer den anrika gamla idrottshallen vid Göteborgsvägen att rivas. Det innebär att det som en gång var stadens idrottscentrum jämnas med marken och att de föreningar som bedriver verksamhet i hallen från 2020 måste hitta nya lokaler för träning och tävling.

Gamla förrådet kan bli nya träningslokaler

Vid sitt kommande möte väntas kultur- och fritidsnämnden går på förvaltningens förslag och godkänna en investering på drygt 2,6 miljoner för att renovera och bygga om en av byggnaderna på Fridhemsområdet. Där finns ett gammalt mässförråd. Nu kan det blir flera olika lokaler med bland annat omklädningsrum.

Uddevalla atletklubb har varit tydliga med att de önskar hålla nere sina kostnader för att fortsatt värna om sina låga deltagaravgifter och hög tillgänglighet för alla oavsett ekonomiska förutsättningar.

ANNONS

"Fortsätter vårt eget arbete ännu en tid"

Själva är klubben på jakt efter en egen lokal med mer central placering.

– Vi är jättetacksamma för den hjälp vi får, det goda samarbete vi har med kommunen och för den plats de tänker att erbjuda oss, men vi fortsätter vårt eget arbete med en annan lösning ännu en tid, säger Uddevalla AK:s Patrik Hedqvist som säger att klubben bott i den gamla hallen i omkring 60 år.

Kommunens förslag på Fridhem är en lokal som kan hyras ut per timme.

– Det finns en spegelsal och ett gym som används av konståkare och ishockeyspelare, men med den ombyggnad som nu planeras kommer gym-ytan att minskas rejält till förmån för en brottningslokal, berättar Anna Reinhardt, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Förvaltningen menar att lokalen också skulle kunna vara tillgänglig för annan verksamhet under tid som den inte används av brottarna.

Då badhusbygget orsakar ombyggnaden föreslås den finansieras med pengar som finns avsatta för det nya badhuset.

ANNONS