Uddevallacyklisten Oskar Revelj debuterade för utländsk klubb

Han har väntat länge på att få tävla för sin utländska klubb. Men nu har cykeltalangen Oskar Revelj fått göra sin debut för den belgiska cykelklubben FlandersColor Galloo Team. Men det blev en tuff tävling för Uddevallabon.

ANNONS
|

I höstas kunde Bohusläningen berätta att Oskar Revelj från Uddevalla gjort klart med belgiska FlandersColor Galloo Team. Tanken var då att han i perioder skulle tävla för klubben samtidigt som han också tävlar för Vänersborgsklubben CK Wänershof.

LÄS MER:Ung Uddevallacyklist klar för utländskt lag

Men coronapandemin ställde till det och några cykeltävlingar har inte blivit av. Därmed har cykeltalangen från Uddevalla fått vänta på sin debut i det belgiska laget – tills nu.

I belgiska Ardennerna genomförde han nyligen ett lopp över fyra etapper och det skulle visa sig bli en mycket tuff tävling på de smala kuperade vägarna.

Men trots det var Oskar Revelj nöjd.

ANNONS

– Äntligen har jag fått debutera med FlandersColor Galloo Team och fått träffa mina teamkompisar, säger han om debuten.

Hans främsta uppgift i tävlingen var att hjälpa sina lagkompisar till framgång. Han fick också kämpa rejält för det och ta många höjdmeter.

Trots detta placerade han sig på plats 68 av 112 startande i sin första tävling.

Nästa tävling för Oskar Revelj kommer även den att vara en tävling över fyra dagar. Den 19 augusti startar West Vlaanderen cycling tour.

Dessförinnan ska han också köra SM i tempo den 6 augusti.

ANNONS