Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Uddevalladomarna bröt matchen – Scandinaviums golv ospelbart

Endast 1.42 spelades av Redbergslids hemmapremiär mot IFK Skövde, sen avbröts matchen.
Anledningen?
Underlaget i Scandinavium var inte spelbart.
– Det var väldigt väldigt halt på banan, tre spelare halkade på grund av det hala underlaget, berättar Uddevalladomaren Mattias Wetterwik i C More.

Redbergslid har knappast varit nöjda över arenasituationen klubben har försatts i då Lisebergshallen rivits till förmån för Västlänken.

Klubben lär knappast vara nöjdare efter onsdagskvällen.

Då var det upplagt för fest när IFK Skövde kom på besök i Scandinavium, där klubben spelat sedan förra säsongen.

Endast 1.42 han och spelas, Redbergslid hade då tagit ledningen med 1-0, innan matchen stoppades.

Gästernas Rasmus Wremer hade då halkat flera gånger under försvarsspelet. Efter en lång paus konstaterade domarna att planen inte var spelbar, den var blöt och alldeles för hal för att spela på.

– Det här är vad som händer om man spelar i en ishall. Det är sorgligt ur rätt många aspekter, konstaterar tränare Jasmin Zuta bittert i C More.

"Båda lagen var överens"

Mattias Wetterwik berättar om beslutet i Cmore:

– Det var väldigt väldigt halt på banan, vi han bara ett anfall och under det anfallet var det tre Skövdespelare som halkade på grund av det hala underlaget. Båda lagen var överens och vi kände som domare på planen att det var för halt, så det var inte så mycket att prata om.

Enligt C Mores kommentator ska kondens vara en eventuell anledning till att golvet var blött. Men Wetterwik vill inte spekulera i varför planen inte var spelbar.

– I den frågan har jag ingen aning, RIK spelade ju här förra året och då fungerade golvet bra. Jag har ingen aning faktiskt. Men den största anledningen till att matchen blir inställd är skaderisken för spelare.