Tung start. Uddevalla HC fick gå mållöst från isen i hemmapremiären av alltrean. Rönnäng vann med 4–0. Här är det Hampus Blom som försöker ta sig in i offensiv zon.

UHC föll klart mot Rönnäng

Uddevalla HC föll mot Rönnäng och gästerna var lite bättre i det mesta.

|

Uddevalla HC vann båda matcherna mot Rönnäng i grundserien. Det hjälpte föga i hemmapremiären i alltrean. Rönnäng vann med 4–0 och var lite bättre i det mesta.

Uddevalla HC hoppades på en bra start i alltrean. Men fick en tung inledning på matchen mot Rönnäng.

– Vi ligger någon sekund för sent i både anfalls- och försvarsspelet. Sedan drar vi på oss ett par dumma utvisningar också i den första perioden, säger lagkaptenen Patrik Niklasson.

Rönnäng kunde göra både 1–0 och 2–0 innan den första perioden var slut.

Den andra perioden hade ungefär samma matchbild. Rönnäng var något hetare på pucken än hemmalaget.

– Vi gör det lite svårspelat och är inte riktigt på tårna. Kanske är vi lite nervösa också och lite spända, men det finns egentligen ingen anledning till att vi ska vara det, säger Patrik Niklasson.

Rönnäng gjorde 3–0 i den andra perioden.

I den sista perioden försökte Uddevalla att etablera tryck mot gästernas mål. Man kom också till hyggliga avslut vid ett par tillfällen och hade bud på något mål.

Men pucken studsade inte hemmalagets väg.

Mot slutet av matchen tog Uddevalla ut målvakten. Då gjorde Rönnäng 4–0 i tom kasse och matchen var definitivt avgjord.

Uddevalla spelar sin andra match i alltrean på onsdag kväll. Då står Göteborg för motståndet på bortais. Göteborg vann sin premiärmatch med 8–4 borta mot Tidaholm.

I fortsättningsserien blev det premiärförluster för både Lions Strömstad och Lysekil.

Lions föll med 2–3 efter förlängning borta mot KBA Pirates. Lysekil tappade en 3–2-ledning mot Chalmers Blue efter den första perioden till förlust 3–6.

Lions spelar nästa match borta mot Chalmers Blue på söndag. Lysekil har också bortamatch på söndag. KB Knights står för motståndet.