Ukrainsk skidskytt död i kriget

Den ukrainske skidskytten Yevgeny Malysjev, 19, har dött i striderna med Ryssland, det meddelar det internationella skidskytteförbundet. ”Det här är en för mycket. Låt kriget sluta nu!”, skriver Johannes Thingnes Bö på Instagram.

ANNONS
|

Förra torsdagen invaderade Ryssland Ukraina och det har utvecklats till ett blodigt krig.

Nu meddelar det internationella skidskytteförbundet (IBU) att skidskytten Yevgeny Malysjev, 19, dött i striderna. Malysjev, som tillhörde Ukrainas juniorlandslag men den senaste varit en del av den ukrainska militären, stupade i närheten av Charkiv.

Den norske stjärnan Johannes Thingnes Bö uttrycker bestörtning över dödsfallet.

”Det här är en för mycket. Låt kriget sluta nu!”, skriver han på Instagram.

Tidigare har det rapporterats att två fotbollsspelare strax under den professionella nivån, Dima Martynenko, 25, och Vitalj Sapylo, 21, dött i strider i Ukraina.

Skidskyttarna drar sig ur världscupen

Förra veckan meddelade landets bäste skidskytt på herrsidan Dmytro Pidrutjnyj att han ansluter till den ukrainska armén tillsammans med Dmytro Mazurukuk, som tävlar i nordisk kombination.

ANNONS

Alla de ukrainska skidskyttarna har dragit sig ur säsongens kommande tävlingar i världscupen.

”Jag och mitt lag stannar i Ukraina för att skydda våra hem och våra familjer från ryska militära styrkor som invaderade Ukraina den 24 februari”, skrev Dmytro Pidrutjnyj på Instagram förra veckan.

”Vila i frid”, skriver Pidrutjnyj på Instagram till en bild på Yevgeny Malysjev.

Under onsdagen meddelade IBU att ryska och belarusiska skidskyttar stoppas från alla internationella tävlingar. Det första beskedet var att de skulle få tävla under neutral flagg men nu har IBU alltså vänt i frågan.

LÄS MER: Familjen bytte fotbollslivet till kriget i Ukraina

ANNONS