Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Benjamin Åberg och Victor Flingmark. Bild: Erik Weiefors, Privat

Unga ledare uppmärksammas med stipendium

Victor Flingmark och Benjamin Åberg får Uddevalla kommuns Ungdomsledarstipendium.

Den ene är orienteringstränare, den andre tränar friidrottare. Nu uppmärksammar Uddevalla kommun två unga ledare genom var sitt stipendium.

"Ungdomsledarstipendiet syftar till att uppmuntra och utveckla god ledargärning hos unga ledare. Ledaren ska vara verksam i en allmännyttig ideell förening och värna demokratins grunder där jämlikhet och allas lika värde är vägledande", skriver kommunen.

"Gör något bra"

Victor Flingmark, Uddevalla OK och Benjamin Åberg, Hälle IF tilldelas stipendiet för 2018.

– Det känns fantastiskt! Jättekul och en bekräftelse på att man gör något bra, säger 24-årige Victor Flingmark som främst tränar ungdomar men även vuxna i orienteringsklubben.

Flingmark elitsatsade och gick på orienteringsgymnasiet tidigare men nu tävlar han mest på motionsnivå utöver planering av träningar.

– Jag satsar inte på att bli bäst längre men gillar att träna och hålla igång. Då lägger jag mer tid på min roll som tränare.

Missade SM-finalen

Benjamin Åberg är barn- och ungdomsansvarig i Hälle:

– Det är ett kvitto på att det man gör är uppskattat. Jag lägger många timmar på ungdomarna, säger 23-åringen som är ledare i grupper från de allra minsta upp till 19-åringarna som tränar medeldistans.

Parallellt med ledaruppdragen elitsatsar Benjamin Åberg. I somras var han var ytterst nära att få springa SM-final i hans främsta gren, 800 meter.

– Jag var nia, närmast utanför finalen med nio hundradelars marginal efter försöken. Jag är sprintsnabb men jobbar på uthålligheten, säger Åberg.

Ungdomsledarstipendiet delas ut av kultur och fritidsnämnden i Uddevalla kommun. Victor Flingmark och Benjamin Åberg får 12 500 kronor var.