Matchen mellan Manchester United och Southampton slutade 2–2 efter ett sent kvitteringsmål. Bild: Clive BrunskillAP/TT

United tappade CL-platsen – efter mål i 96:e

United gick mot sin femte raka seger hemma mot Southampton. Men efter ett sent kvitteringsmål från gästerna tappade de greppet om Champions League-platsen.

Premier League-fotbollen är inne på upploppet och kampen om de sista Europaplatserna hårdnar. Efter 2–2 hemma mot Southampton ligger Manchester United kvar på sin femteplats i tabellen, vilket innebär spel i Europa League.

Det blev ingen lysande start för hemmalaget. I den tolfte minuten tappade Paul Pogba bollen utanför eget straffområde, vilket bäddade för Stuart Armstrongs 1–0-mål.

United lyckades komma tillbaka och kvitterade genom Marcus Rashford i den 20:e minuten. Tre minuter senare satte Anthony Martial dit 2–1 med en riktig kanon.

I den 96:e matchminuten klev Southamptons inhoppare Michael Obafemi fram och satte dit kvitteringsmålet.

Svenske Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen.