Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ända in i kaklet. Lagledaren Benny Johanssons Munkedals BTK har redan säkrat uppflyttning. Ordnar han serieseger också? Bild: Nemanja Kazic

Uppflyttade Munkedal vill avsluta med vinst

Två matcher återstår i pingisens superettan. Munkedals BTK har redan säkrat uppflyttning.
– Vi vill vinna serien, säger lagledaren Benny Johansson.

Halmstad BTK B på lördag och Vetlanda BTK på söndag. De matcherna återstår för Munkedals BTK, som redan innan superettans avslutning har säkrat uppflyttning till Pingisligan.

Obetydliga matcher? Nä, knappast.

– Söderhamn kan gå om oss men är ett B-lag och får inte gå upp. För att vara hundra säkra så måste vi ta en poäng i helgen. Det är alltid roligt att vinna och vi vill vinna serien, säger MBTK:s lagledare och ordförande, Benny Johansson.

Möter svensk mästare

Ytterligare en faktor spelar in under seriens avslutning. Både Halmstad BTK B och Vetlanda BTK ligger i botten och riskerar att åka ut. Därför lär de satsa allt för att ta viktiga poäng.

Fabian Åkerström under en match i Pingisligan mellan Rekord och Halmstad i februari.. Bild: MATHILDA AHLBERG

– Fabian Åkerström är en duktig spelare och deltog inte i den sista SM-finalen för Halmstads A-lag, så de har garanterat med honom. Han vann SM-guld i singel för ett par år sedan. Inget lag vill åka ut och det kommer att avgöras på söndag, säger Benny Johansson.

I hemmalaget är alla spelare tillgängliga – och alla är kallade eftersom det är sista matchen.

Firar vid senare tillfälle

Benny Johansson får ta ut fyra av följande sex: Alexander Franzén, Li Modig, Jimmy Ojakangas, Erik Åhman, Eskil Lindholm och Carl Ahlander Johansson.

– Två får stå över varje match men alla får spela minst en.

Kommer ni att fira uppflyttningen till Pingisligan i helgen?

– Jag har funderat på det men vi har match på söndag också så det blir svårt. Jag får samla ihop spelarna till våren eller sommaren istället för att fira lite, säger Johansson.

Här hittar du tabell och alla resultat i superettan.