Udiense uppges vilja värva Ken Sema permanent.
Udiense uppges vilja värva Ken Sema permanent. Bild: DANIELE BUFFA

Uppgifter: Udinese vill värva Ken Sema permanent

Den förre Ljungskile SK-spelaren Ken Sema spelar just nu på lån i italienska Udinese. Nu uppges klubben vilja värva 26-åringen permanent.

ANNONS
|

Ken Sema har sedan 2018 tillhört engelska Watford. Men den senaste säsongen har 26-åringen spelat på lån i Serie A-klubben Udinese.

Där har den förre LSK-spelaren blivit en viktig kugge i det italienska laget och noterades, bland annat, för två mål på 23 matcher innan ligan tvärnitade på grund av coronapandemin.

Nu uppges Udinese vilja knyta till sig Sema permanent, enligt uppgifter till den italienska sajten tuttoudinense.it, vilket Fotbollskanalen var först med att rapportera.

Semas låneavtal med Udinense går ut den siste juni. Men sedan tidigare står det klart att klubbar får lov att förlänga avtal till säsongsslutet, vilket kan bli framskjutet på grund av coronavirusets spridning.

ANNONS

Något som ytterligare talar för en permanent övergång är att såväl Watford som Udinese ägs av Pozzo-familjen. Flera andra spelare har tidigare gått mellan de två klubbarna.

Den 26-årige mittfältaren representerade Ljungskile under säsongerna 2014 och 2015 men han har på senare tid också hjälpt eleverna på UEIG genom att skicka in klipp på sin träning från Italien.

ANNONS