Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Får Rössö kvaljubla på söndag? Tränaren Magnus Carlund lovat att laget kommer att sälja sig dyrt i seriefinalen. Bild: Christer Lindgren, Håkan Fredriksson

Upplagt för rysare när Rössö jagar – och jagas

Nu ska det avgöras – och IK Rössö är redo för jätterysaren. – Om vi når upp till vår standard så kommer det att räcka långt i Torsby, säger tränaren Magnus Carlund.

I en närmast löjligt jämn serie har en eller annan seger varit skillnaden mellan toppen och botten. I teorin är det därför fyra lag som har chansen på seriesegern.

Det kan bli en ren seriefinal där vinnaren tar allt. Torsby är i slagläge med 20 poäng och hemmaplan.

Qviding lurar i bakgrunden

Tabelltvåan Rössö skuggar på 18 poäng och måste vinna för att kunna ta seriesegern och möjligheten på årets stora mål, att klara kvalet och för första gången ta klivet upp i Elitettan.

Men det kanske ändå inte räcker med en seger på söndag.

Bakom Rössö finns nämligen ytterligare två lag på 18 poäng. Tabellfyran Lödöse/Nygård har åtta bollar sämre målskillnad och är rimligen borta ur segerstriden. Det verkliga hotet kommer från tredjeplacerade Qviding vars målskillnad bara är två mål sämre Rössös.

Qviding ställs för sin del mot Trollhättans FK på bortaplan. Ett TFK som ligger precis över nedflyttningsstrecket och som slåss för kontraktet vilket är goda nyheter för Rössö. Trollhättelaget har dock släppt in flest mål i serien så här långt vilket förstås inte är så lugnande för Uddevallalaget och dess supportrar.

Ett Qviding med målfarliga Amna Lihovic i spetsen kommer att jaga både seger och mål. Lihovic vet hur man gör och delar inför slutomgången skytteligaledningen med Rössös Sofia Olsson med tio mål var. I den toppen finns också TFK:s Julia Jonasson som kanske ofrivilligt kan bistå Rössö i den tajta toppkampen.

Magnus Carlund viftar bort spekulationerna.

– Vad Qviding och de andra gör ligger inte i våra händer, men om vi når upp till vår standard så kommer det att räcka långt i Torsby. Vi spelar ofta bra mot bra lag och har varit riktigt heta på träningarna i veckan så vi är trygga med att vi kommer att göra en bra prestation och har allt att vinna.

Det som på pappret oroar är Rössös bortafacit som varit överraskande svagt och som satt laget i det rafflande läget. En seger och fyra förluster på fem bortamatcher.

– Vi har ju mentalt förlorat den här serien så många gånger genom att bränna så många chanser, men nu är vi trots det ändå med i toppen så nu får de här lagen göra upp om seriesegern i på söndag.

Ska det räcka hela vägen till ett kval måste Rössös starka kollektiv och inte minst dess spetsiga offensiv att vara bäst när det gäller.

– Vi kommer att sälja oss dyrt, lovar Magnus Carlund.