På lördag är det dags för kamp om SM-medaljer i Uddevalla – igen.
På lördag är det dags för kamp om SM-medaljer i Uddevalla – igen. Bild: ARNE FORSELL

Uppskjutet SM-slutspel avgörs i Uddevalla

Det var klart för tv-sänd SM-final från Uddevalla, men när pandemin slog till 2020 fick bowlingens svenska mästerskap för tremannalag skjutas på framtiden. Nu kommer ändå SM-tävlingen till Uddevalla.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

2020 fanns ett avtal med Sverige television om en direktsändning, men någon sådan blir det inte när SM-klasserna för damer och herrar flyttats till Uddevalla, där damernas första upplaga en gång avgjordes 1990.

– Det var meningen att den här tävlingen skulle ha varit en del av en SM-vecka men nu blir det inte så, säger bowlinghallens föreståndare Allan Vestbjerg.

Uddevalla är en förhållandevis rutinerad SM-arrangör när det gäller just bowling. Få idrotter, om någon, lär kunna mäta sig med de 18 SM-finaler som avgjorts här sedan 1977 och eftersom bowlingförbundet verkar nöjda är det dags igen på lördag, den 11 december.

ANNONS

Den här gången är det tre damlag och tre herrlag som kvalat till medaljspelet under omkring två timmar ska göra upp SM-medaljerna för 2020.

Någon större publik är det inte frågan om. På grund av restriktionerna kring pandemin kommer omkring 30 personer inklusive funktionärer att släppas in i Uddevalla bowlinghall. Vem som helst kan ändå följa kampen om SM-guldet via svenska bowlingförbundets webbsändning.

ANNONS