Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA har haft det tungt så här långt i Ryder Cup.

USA behöver ett nytt Ryder Cup-mirakel

För sex år sedan vände Europa ett fyrapoängsunderläge i "Miraklet på Medinah". Nu behöver USA kopiera den bedriften för att vinna Ryder Cup.

Det står 10–6 på resultattavlan inför söndagens singelmatcher och det är ett resultat som är gångbart när det gäller de mest klassiska vändningarna i Ryder Cup.

Europa hade samma ledning på The Country Club i Brookline 1999, när USA sedan bars fram till seger av hemmapubliken. Den europeiska vändningen på bortaplan i Medinah 2012 kom också efter underläge med fyra poäng inför de avgörande singlarna.

Blekt USA-lag

USA kom till Le Golf National utanför Paris med ett minst sagt stjärnspäckat lag. Men amerikanerna har haft svårt att träffa banans smala fairways och de har dessutom inte puttat i klass med européerna.

De enda som har motsvarat förväntningarna är Jordan Spieth och Justin Thomas, som tillsammans har vunnit tre av fyra matcher. Spieth poängterar betydelsen av att få en bra start i singelmatcherna för att sätta lite press på Europa.

- Det är verkligen viktigt. För om de får några poäng på tavlan måste vi typ vinna åtta matcher av de tio som är kvar, säger 25-åringen från Texas.

Svenskarna sist

Europas danske kapten Thomas Bjørn har placerat Henrik Stenson och Alex Norén i de två sista singlarna, mot Bubba Watson respektive Bryson DeChambeau. Det betyder att svenskarnas matcher antingen kan bli betydelselösa om matchen redan är avgjord – eller så betyder de allt.

- Vi har sett stora ledningar försvinna ganska snabbt. Det gäller att alla är på tårna och verkligen tar hand om sin match i morgon, Man kan inte förvänta sig att någon annan ska göra det, säger Henrik Stenson.

Europa behöver 14,5 poäng för att återta bucklan. USA, som är regerande mästare, behåller den om matchen slutar 14–14.