Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Guld. Tim Söderqvist, Hälle, tog guld i viktkastning när junior-SM avgjordes i Göteborg.

Värd sin vikt i guld

Hälles Tim Söderqvist tog hem ett guld i viktkastning när junior-SM avgjordes i Göteborg. – Det var gott, även om kastningen inte kändes så bra idag, säger Tim.

Det var när junior-SM i friidrott avgjordes i Friidrottens Hus i helgen som det blev en rivstart för Bohuslän-Dal, med ett guld redan i första grenen. Och det i en tidig final på lördagsmorgonen, faktiskt nästan två timmar innan själva mästerskapet började. Orsaken är att säkerheten i Friidrottens Hus är viktig under viktkastningen. Tim Söderqvist, säkerställde segern med ett kast på 18.70. Segermarginalen kunde skrivas till 71 centimeter ner till Gustav Liberg från Ullevi som var tvåa på 17.99.

En stund senare kom nästa medalj och det var en inte helt kurant Maria Nilsson, Orient, som kunde samla ihop sig och ändå stöta hela 14.41. Men det var först i den tredje omgången som hon tog sitt silver, fram till dess så hade hon Beatrice Lantz från Växjö före sig med 14.04.

– Jag mår inte så bra, men hoppas att jag kan göra bättre nästa helg, säger Maria – som trots att hon var lite hängig ändå tog medalj.

Guldet var vikt till Fanny Roos från Athletic 24Seven, som är klar för EM och som noterade svenskt årsbästa med 17.20.

– Jag hoppas att jag är lite friskare nästa helg, då vill jag helst göra över femton meter.

Det som talar för detta är att man i Växjö stöter med järnkula, något som passar Maria extra bra.

Notera också att det inte var långt borta att Emma Harrysson, Hälle, tog sig hela vägen till pallen. Hon stannade på 13.93 endast elva centimeter till pallen.

Ett silver blev det även för Mathilda Gustafsson från Tanums IF, som i finalen på 60 meter i F17 sprang in på 7,83.

– Men det är klart jag hade siktat på att ta guld, säger Mathilda som var lite besviken att hon inte kunde vara först över mållinjen.

Vann finalen gjorde Madeleine Wiberg från Mölndal på 7,74.

Notera också att...

...Tobias Jansson, Orient, var sexa i längd på 6.79 i M22 och hade förra Brattåsaren Elias Martinsson just före sig på 6.80 – Elias tävlar numera för Mölndal.

…Jesper Simonsson, Orient, slutade sjua i tresteget i P17 med 12.50 och var även femma i längd på 6.27, samma som fyran, med sämre andra hopp.

...Lisa Dahlström, Hälle, slutade sjua i F19-finalen på 60 meter med 7,85.

...Josefin Nordgren., Hälle, var sjua med 14.19 i K22-vikten.

...Edvin Pakiam, Hälle, slutade åtta med 1.77 i P17-höjden.

Nu väntar senior-SM till helgen och då i Växjö.