Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mats Brown, seglade för Ljungskile SS vid rankingseglingarna i 2.4 mR i Hunnebostrand. Mycket av tiden på vattnet blåste bort i de hårda vindarna på lördagen. Bild: JERKER NORLANDER

Världsmästaren dominerade utanför Hunnebo

32 båtar från Norge och Sverige kom till start när den andra rankingomgången i 2.4 mR avgjordes utanför Hunnebostrand.

Det blev som väntat en favoritseger. Stellan Berlin, världsmästare elva gånger, var ohotad under helgen. Lördagen blev dock nästan en vilodag då endast ett race gick att genomföra i den hårda vinden. Söndagen blev bättre och planerade fyra race kunde seglas.

– Det blev två bra dagar med både dramatik och växlande vridande vindar som satte banläggarna på prov, säger Sotefjordens tävlingsledare Peter Johansson.

" Snart får Stellan se upp"

Mot rutinerade Stellan Berlin, KSSS, med elva VM-tecken, fanns inte så mycket att göra på banan. Han kunde kosta på sig en tjuvstart och slutade på sex poäng. Paralympics-deltagaren från Rio de Janeiro 2016, Fia Fjelldahl, Lerum, stod för det vassaste motståndet och seglade in på andraplatsen med två spikar mot Berlins tre.

– Jag seglar mot ett gäng topp-rutinerade seglare med massor av år i 2.4:an säger Fia. Här finns mängder av tidigare elitseglare men jag blir bara bättre och bättre. Snart får Stellan se upp.

Nästa utmaning för Fia Fjelldahl är VM i Italien, med 110 båtar på startlinjen.

Mats Millbourn från Sotefjordens SS slogs strax under toppen. Han gjorde bra starter och fick en fjärdeplats som bäst och slutade sexa totalt.

SM och NM i Ljungskile 2020

Mats Brown, från Ljungskile SS, tyckte det var svårseglat i Hunnebostrand.

– Först hårdvind och sedan mycket vrid och skvalpig sjö, säger han. Min båt är en ganska typisk lättvindsseglare så idag var det inte vår dag. Jag har en till sådan här 2.4 mR som jag filar på hemma. Den är mer allround så nu skall det bli bättre resultat.

Rankingseglingarna i Hunnebostrand innefattar även två dagars träningsläger med Linda Rahm som coach.

– Mycket givande, säger Mats Brown, även om mycket planerad tid på vattnet blåste bort.

Nästa år arrangerar Ljungskile SS både SM och NM för 2.4 mR.