Västerås var det starkare laget i snöfallet på Zinkensdamm och vann med 4–3 mot Hammarby i SM-semifinal 2.

Västerås tog ett stort steg mot SM-final

Trots ledning 3–0 i halvtid mot Hammarby så blev det dramatiskt när Västerås SK gick fram till 2–0 i matcher i SM-semifinalen i bandy. Hammarby kämpade sig tillbaka till 3–3, men Simon Jansson kunde fixa segern med sitt 4–3-mål på tilläggstid.

|

I ett ganska ymnigt snöfall på Zinkensdamm i Stockholm så tog Västerås kommandot direkt och efter knappt sju minuter satte Simon Jansson ledningsmålet. Jansson assisterade sedan till Tobias Holmbergs 2–0 efter en kvart. Snön gjorde Zinkensdamm svårspelad och många trodde nog att domaren skulle dela upp matchen i 3x30 minuter för att få bort en del snö, men så blev det inte. I stället satte Jesper Hermansson 3–0 till gästerna efter en hörna i 30:e minuten vilket också blev halvtidsresultatet.

- Det är vi absolut nöjda med, det är tufft där ute, sade Hermansson i pausen till bandyplay.se.

Starkt i andra

För Hammarby var målsättning klar inför andra halvlek.

- Vi måste vara bättre första 20 då det går att spela, det var Västerås bättre på, sade Hammarbys Jesper Jansson.

Hammarby började också starkt i andra halvlek, delvis hjälpta av att Västerås hade två spelare utvisade. Men det krävdes en straff för att Christoffer Fagerström till slut skulle få in bollen bakom Henrik Kjellsson i Västerås.

Jansson avgjorde

Ett härligt genombrott av Ilja Grachev gav Kalle Spjuth öppningen till 2–3 och med tio minuter kvar kvitterade David Pizzoni Elfving. De sista minuterna blev en kamp i snöfallet och till slut kunde Simon Jansson med sitt andra mål för kvällen sätta avgörande 4–3.

- Otroligt skönt att komma härifrån med en seger, sade Jansson.

- Vi har bra moral i laget och är det jämnt på slutet så är vi starka, förklarade han.

Västerås kan säkra en finalplats hemma på måndag kväll.