Victor Öhman. Arkivbild.
Victor Öhman. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Västervik slog seriesuveränen igen

För andra gången på lite drygt en vecka lyckades Västervik vinna över överlägsna seriesegraren Timrå i hockeyallsvenskan. Det blev vinst med 3–1 på hemmaplan.

ANNONS

– Vi åker upp till Timrå och slår dem borta och nu slår vi dem hemma. Vi är att räkna med, säger segerskytten Victor Öhman till Västerviks-Tidningen.

Han gjorde matchavgörande 2–1 i numerärt överläge drygt två minuter före slutet innan Jacob Bjerselius satte 3–1 i tom kasse.

Västervik tog sin femte raka seger och har jätteläge att ta en direktplats till kvartsfinalspelet i slutspelet där segraren går upp i SHL. Med fem matcher kvar har laget åtta poängs marginal ned till kvartsfinalstrecket.

– Det ser bra ut. Lilla Västervik i topp sex hade varit fantastiskt stort, säger Öhman.

Mora förstärkte sin sjätteplats efter seger med 5–3 över Modo.

ANNONS

Vita Hästen skrällvann borta mot tabelltvåan Björklöven med 4–1 och är fortfarande med i slutspelsjakten. Laget är tre poäng bakom tian Almtuna, men har en match mer spelad.

De tio första lagen går till slutspel, de sex första direkt till kvartsfinal och de följande fyra får spela åttondelsfinal. Timrå är klar seriesegrare och leder serien med 26 poängs marginal före Björklöven.

Göran Sundberg/TT

ANNONS