Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växjö är klart för SM-semifinal.

Växjö slog in första matchbollen

Första matchbollen av tre för en plats i SM-semifinalen i ishockey. Växjö smällde till när första smashläget dök upp, vann med 3–0, skickade sig själva till semifinal och Brynäs på sommarlov.

Tappad ledning senast hemma i Gävle betydde vinna eller försvinna för Brynäs i matchserien. Lagets förhoppning om att ta hem kvartsfinalen till Gävle ytterligare en gång såg realistisk ut i tre minuter och 44 sekunder. Då hade Växjö sköljt över sina gäster i våg efter våg. Andy Miele och Janne Pesonen var spelarna bakom smålänningarnas snabba 2–0-ledning.

- Vår första period var briljant, säger Växjös back Daniel Rahimi.

Brynäs tränare Tommy Sjödin letade febrilt efter nödbromsen.

- Vi bjuder på målen och kom undan med blotta förskräckelsen, säger Sjödin.

Som en grundseriematch

Stämningen på läktarna, 5 304 åskådare, var hög men ute på isen såg det länge ut som en grundseriematch i 37:e omgången snarare än en het slutspelsmatch. I de två avslutande perioderna tog Brynäs för sig allt mer och endast Växjös målvakt Viktor Fasths kunskaper förhindrade att gästerna fick vittring.

- Viktor har hamnat lite i skymundan i den här matchserien, han är väldigt lugn och håller hela laget lugnt, säger Rahimi.

Brynäs andra halva av matchen var tapper. Laget vaskade fram en och annan reduceringsmöjlighet men gjorde bara ett mål på 180 minuters spel i Växjö i kvartsfinalserien.

- Jag hoppas att de vinner, då har vi förlorat mot mästarna. Vi gjorde vår bästa match spelmässigt i dag, men var lite övermodiga i början, säger Tommy Sjödin.

"Skyhöga förväntningar"

Drygt halvvägs in i den tredje perioden släckte Liam Reddox Brynäs förhoppningar om en fortsatt slutspelsvår. Växjö får nu vänta in sin nästa motståndare samt fira påsk innan det på annandagen är dags för första semifinalen på hemmaplan.

- Vi har skyhöga förväntningar på oss utifrån och har fått slita genom hela matchserien. Det känns väldigt bra och nu blir det skönt med någon ledig dag, säger Rahimi.

Sam Hallam kan konstatera att hans Växjö, till skillnad mot i fjol, klarade pressen som seriesegrare i mötet med det lägst rankade laget.

- Starkt att stänga matchserien med 4–1. All heder till Brynäs, en tuff motståndare ihop med favoritskapet, säger han.