Adam Brodecki, i mitten, gjorde 1–0 för Växjö mot Rögle. Arkivbild.

Växjö upp i serieledning

Adam Brodecki slog in 1–0 på lagets första chans, Noah Welch hittade rätt med säsongens första skott och 17-årige Dominik Bokk gjorde sitt första mål i SHL-ishockeyn. Då vann Växjö borta mot Rögle med 4–3.

|

Hårt pressade Rögle, som förlorade sin femte match i följd, inledde starkt till ingen nytta.

Efter åtta skottförsök från spelarna i grönt fick Adam Brodecki fritt fram. Röglemålvakten Justin Pogge räddade bortalagets första skott på mål, men Växjöspelaren slog in returen på tennis.

Sedan var det dags för Noah Welch att presentera sig. Den amerikanske backen spelade sin första match sedan återkomsten till Växjö och gjorde mål på säsongens första skott, 2–0. När Elias Pettersson satte gästernas tredje mål i första perioden, 3–1, slog Pogge av målvaktsklubban mot sargkanten och lämnade matchen.

Reserven Emil Kruse höll nollan i över två perioder, men det hjälpte inte.

Juhamatti Aaltonen reducerade visserligen till 2–3 med 20 sekunder kvar av andra perioden men med fyra minuter kvar av matchen gjorde Växjös 17-årige tysk Dominik Bokk sitt första SHL-mål fram till 4–2.

Filip Karlsson satte 3–4 i spel fem mot tre men Växjö tog tre poäng – trots att seriejumbon stundtals dominerade matchen.

- Vi lyckas vinna men jag kan inte riktigt förklara hur. Vi tar ganska många dåliga beslut och har svårt att hitta fokus, sade Växjötränaren Sam Hallam till C More.