Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växjös mardrömssvit är över efter seger mot Rögle.

"Vaknade med känslan att nu är det nog"

20 dagar utan seger fick räcka, tyckte Växjö. Seger med 5–3 hemma mot Rögle innebar att det regerande mästarlagets längsta förlustsvit på flera år tog slut.

Sex raka förluster och ett snabbt baklängesmål – Växjö var tidigt i gungning. Skåningarnas tidiga ledningsmål, som Linus Sandin gjorde i powerplay, innebar att det regerande mästarlaget just då inte befann sig på någon av tabellens tio slutspelsplatser. Men Växjö repade snabbt nytt mod.

- Jag vaknade med känslan att nu är det nog, säger Sam Hallam.

Första steget till vändningen togs när Brendan Shinnimin kvitterade i boxplay

Sedan satte kanadensaren full fart framåt och gjorde 2–1 när bara tre sekunder återstod av perioden.

Hattrick av Shinnimin

Även inledningen av den andra perioden gick i Växjös, och Brendan Shinnimins, tecken. Kanadensaren tog den berömda köksvägen och fullbordade sitt hattrick när han tryckte in pucken i Röglemålet.

- Brendan går all in hela tiden. Han spelar precis på gränsen, underbart att ha en sådan kille i laget, säger Växjös lagkapten Erik Josefsson.

Växjö malde på framåt, men lagen gick till ny paus med 3–3 på resultattavlan. Först reducerade Daniel Zaar och när sju sekunder återstod av perioden kvitterade Taylor Matson för Rögle.

- Vi sade till varandra att nu har vi fått varsitt sent mål, nu handlar det om att tävla för att kunna göra sista målet. Vi har tappat ledningar tidigare, nu behövde vi gå ut och göra mål, säger Erik Josefsson.

Knappt fem minuter in i den tredje perioden kopplade Växjö åter segergreppet. Roman Horak jobbade fram pucken bakom motståndarlaget och var obeveklig när han i nästa sekvens fick chansen att avsluta anfallet.

Med 2.40 kvar att spela förvaltade Janne Pesonen ett friläge på bästa sätt och säkrade Växjös efterlängtade seger.

Semesterdagar väntar

Kapten Josefsson tycker att hans tillvaro varit ungefär som vanligt, trots Växjös tyngre period.

- Inte mer än att jag tagit mer tid till att svara på frågor från media. Vi har en bra grupp, många utan vare sig "C" eller "A" på bröstet har tagit ansvar.

Nu stundar ett landslagsuppehåll som, förutom träning, även innehåller några semesterdagar.

- Varje match framöver är otroligt viktig, det är inte så stor skillnad mellan att ligga först eller missa slutspelet. Så skönt att gå till vila med en seger, säger Erik Josefsson.