Robert Lewandowski var offside med sitt knä innan Goretzka satte bollen i mål.

VAR-beslut sköt upp Bayerns firande

En extremt knapp offside efter VAR-granskning. Det stod i vägen för en ny säkrad ligatitel för Bayern München. Efter "bara" 0–0 borta mot Leipzig avgörs i stället toppstriden i Bundesliga i den sista omgången.

|

Förutsättningarna var enkla inför Bayern Münchens bortamatch mot Leipzig.

Seger och den tyska jättens 29:e ligatitel vore ett faktum.

Men klubben, som har vunnit ligan sex år på raken, får vänta med att fira sin sjunde triumf i följd.

Mötet på Red Bull Arena, där Emil Forsberg spelade 90 minuter, blev nämligen mållöst – samtidigt som Borussia Dortmund gjorde sitt mot Fortuna Düsseldorf och vann med 3–2. Detta innebär att Bayern München med en omgång kvar leder ligan med två poäng till godo på Dortmund.

Bortalagets Leon Goretzka trodde dock länge att han hade fått hål på hemmalaget när han utnyttjade en svag nick från Leipzigs försvar och saxsparkade in bollen i mål i början av den andra halvleken. Men efter att målet hade VAR-granskats visade det sig att Robert Lewandowski, med mycket knapp marginal, var offside med sitt knä i den föregående sekvensen varpå målet dömdes bort.

Bayern München får nu i stället rikta in sig på att säkra seriesegern i den sista omgången mot Frankfurt nästa söndag. En poäng där och laget får lyfta pokalen inför sin egen hemmapublik på Allianz Arena.

Rättelse: I en tidigare version av denna text angavs fel slutresultat mellan Borussia Dortmund och Fortuna Düsseldorf.