Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rebecka Blomqvist under segermatchen mot Portuga.l Bild: LUDVIG THUNMAN

"Vet inte hur jag kunde missa det läget"

Nöjd med att ha fått starta och 60 minuter mot Portugal. Mindre nöjd med att ha missat öppet mål när chansen till slut kom.

I sin tredje landskamp tog Rebecka Blomqvist plats i startelvan när Sverige ville ta en seger och avsluta Algarve cup i Portugal på bästa sätt.

– Det kändes bra att få förtroendet och att få en timme, säger hon dagen efter 2–0 mot värdnationen, en seger som bröt en tre matchen lång förlusttrend.

Sverige satte tonen i matchen med högt bolltempo och hög press mot ett Portugal som föll djupt och efter en intensiv första kvart fick det svenska laget allt svårare att hitta fram.

Löpte och skapade ytor

Blomqvist löpte och skapade ytor, men det blev få bollar att göra något med.

– De gjorde det svårt för oss, så det var skönt att vi hade tålamod och fick med oss Sofia Jacobssons snygga 1–0 strax innan pausen, säger hon.

2–0 kom sex minuter in i andra halvlek sedan Sverige, med Blomqvist inblandad, fick till ett snabbt och brett anfall som slutade med att Fridolina Rolfö smällde in en halvvolley i ena krysset.

"Hade varit skönt att sätta den"

En bra match kunde slutat ännu bättre när Rebecka Blomqvist kvarten in i andra halvlek tog en löpning mot mål och perfekt tajmade Sofia Jacobssons fina inspel från högerkanten – och skickade från fem meter bollen klart över det tomma målet.

– Det hade ju varit kul och skönt att sätta den och jag vet inte hur jag kunde missa det läget. Jag försöker inte att gräma mig och låg inte sömnlös, men det är klart att det blev lite skojande om det efteråt, men de var väldigt snälla.

Hon fick bra feedback både i paus och efter matchen och är nöjd med veckan som helhet.

– Jag åker hem med en bra känsla, säger hon.

Nu väntar fortsatt uppladdning inför den allsvenska starten. Ett nytt landslagsuppdrag kan komma i EM-kvalet hemma mot Ungern den 14 april.