Bohusläningens Joel Hansson bevakar Jack Hermansson på plats i Köpenhamn i helgen.
Bohusläningens Joel Hansson bevakar Jack Hermansson på plats i Köpenhamn i helgen. Bild: MEDDI KABIRZADEH

Vi bevakar Jack Hermansson på plats i Köpenhamn

UFC-stjärnan Jack Hermansson går en match på ”hemmaplan” i Köpenhamn. Bohusläningens Joel Hansson hänger på till den danska huvudstaden och bevakar galan.

ANNONS
|

Under galan i Köpenhamn kommer Jack ’’The Joker’’ Hermansson (rankad femma i mellanvikt) att gå huvudmatchen mot amerikanen Jared Cannonier (rankad nia).

– Jack Hermansson är numera en världsstjärna i MMA och organisationen UFC (Ultimate fighting championship). Hans senaste seger mot topprankade Ronaldo ”Jacare” Souza gav eko och nu ger UFC honom förtroendet att vara galans största affischnamn. Det har han aldrig varit tidigare, säger Joel Hansson.

Bohusläningens sportreporter Joel Hansson har följt Hermansson sedan Uddevallasonens debut i UFC-sammanhang.

– Jack Hermanssons resa mot toppen har gått otroligt snabbt, speciellt på slutet. I mars var han inte ens rankad i UFC och nu kan han vara en eller två segrar från en titelmatch. Han får också bära favoritskapet i matchen mot Jared Cannonier, säger Hansson.

ANNONS

Hansson kommer att finnas på plats under hela helgen och ge läsarna det absolut senaste inför fajten såväl som analyser och kommentarer efter matchen.

– Det finns ett stort intresse kring Jack Hermansson och det är väldigt kul att vi kan erbjuda våra läsare en högklassig bevakning av galan i Köpenhamn. Inte minst med tanke på att det kan dröja innan vi får se Hermansson på ’’hemmaplan’’ igen, säger Hansson.

Galan i Köpenhamn är den första någonsin på dansk mark. Fansen har visat stort intresse och det väntas mycket folk till Royal arena den 28 september.

Hermansson har vunnit sju av sina nio matcher sedan debuten i UFC för tre år sedan. Han har inför mötet med Cannonier fyra raka segrar.

Under 2019 har han slagit både David Branch och Ronaldo ”Jacare” Souza i matcher i USA.

Jack Hermanssons matcher i UFC

3/9 2016: Scott Askham (vinst, poäng)

19/11 2016: Cezar Ferreria (förlust, submission*)

28/5 2017: Alex Nicholson (vinst, knock-out)

5/8 2017: Bradley Scott (vinst, knock-out)

28/10 2017: Thiago Santos (förlust, knock out)

12/5 2018: Thales Leites (vinst, knock-out)

15/12 2018: Gerald Meerschaert (vinst, submission*)

30/3 2019: David Branch (vinst, submission*)

27/4 2019: Jacare Souza (vinst, poäng)

*Submission: En tävlande ger upp.

ANNONS